Loading...

DM 10 km landevej

Holdbronze skifter hænder

16. marts 2016 · Jeppe Weinreich

Ved en beklagelig fejl blev herrerne fra Herning LK i første omgang tildelt holdbronzen ved lørdagens DM 10 km. Den skulle rettelig have været givet til Aarhus 1900.

Lørdag løb Tom Wade over målstregen i Strib som en flot nr. 4 ved DM 10 km – og tilmed i personlig rekord 29:55 min. Trods bopæl i Danmark siden 2014 ender han dog i DM-sammenhæng uden for placering, da han fortsat er britisk statsborger og så sent som sidste år var med på det britiske landshold. Reglerne siger dog også, at i holdkonkurrencen må der gerne være én udlænding på et klubhold, såfremt vedkommende har haft bopæl i Danmark i seks måneder. Og dét har Tom Wade som førnævnt haft. Ved en fejl blev Wade imidlertid overset på Aarhus 1900’s tre-mands-hold, da tiderne blev regnet sammen. Herning LK fik bronzemedaljerne, men de skal altså nu sendes til Aarhus til Tom Wade og hans to holdkammerater Jacob Ø. Markussen og Ulrik Heitmann.

Diskvalifikation
Også i veteranklassen skal nogle medaljer omfordeles. Den først udråbte vinder af mændenes klasse 55+ er nemlig efterfølgende blevet diskvalificeret for at have løbet en omgang for lidt. Det betyder, at Kim Christiansen fra Holstebro Løbeklub rykker op på guldpladsen med 35.45 min., mens Jørn Thostrup (Blovstrød) og Henrik K. Jørgensen (Ballerup AK) modtager hhv. sølv og bronze.

- De officielle resultatlister er nu opdateret og kan ses HER

- Se eller gense det flotte DM-arrangement i denne lille video (3:10 min.) - klik HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund