Loading...

Sylvia Kiberenge og Simone Glad - her ved 1. runde af Cross Challenge i Charlottenlund. (Michael Hyllested)

DM Kort Cross / Cross Challenge

Sylvia og Simone dyster igen

17. marts 2016 · Jeppe Weinreich

Bare én uge efter den flotte dyst ved DM 10 km står Sylvia Kiberenge og Simone Glad igen overfor hinanden. Det sker ved lørdagens DM Kort Cross, som samtidig afslutter den 39. sæson af DAFs Vinterturnering – Cross Challenge.

Selvom Køges herboende kenyaner Sylvia Kiberenge endnu mangler dansk pas for at kunne blande sig i DM-kampen, står der alligevel noget på spil, når hun lørdag er med ved DM Kort Cross i Hørhaven i det sydlige Aarhus. I den samlede stilling i Cross Challenge er det nemlig så tæt mellem hende og Glad, at vinderen af deres dyst vil løbe med den samlede sejr. Med det usædvanligt høje niveau, som de to viste sidste weekend, virker det ikke sandsynligt, at andre kan blande sig i tvekampen. Sølvvinderen fra DM 10 km, Louise L. Batting (1900), stiller grundet VM Halvmaraton d. 26. marts ikke op.

SENESTE NYT: Sylvia Kiberenge meldte afbud torsdag, idet hun fik en invitation til Prag Halvmaraton (2. april), som hun ønsker at forberede sig optimalt til...

Der dystes ikke længere om nogen holdtitel ved DM Kort Cross. Den er blevet afløst af DM Crossstafet dagen efter DM Lang Cross. Til gengæld skal der findes en samlet vinder af Cross Challlenge, og her fører AGF før sidste runde. Sidste års vinder, Blovstrød Løverne, kan dog med en holdsejr overtage førstepladsen, men uden Anna Emilie Møller på holdet bliver det svært mod det stærke AGF-hold.

Arrangørerne fra AGF har lagt en 1.3 km lang rundstrækning i det kuperede område i Hørhaven, hvor den traditionsrige 1900-Stafet i mange år havde start og mål. Distancen er i alle klasser 4 km, hvilket altså vil sige tre omgange.

Ingen klare favoritter hos mændene
Hos mændene er Jesper Faurschou (Herning LK) og Thijs Nijhuis (Viborg AM) grundet det førnævnte VM heller ikke med. Med Abdi Hakin Ulad på træningslejr i Kenya, har nye løbere nu færten af en første DM-titel. Et oplagt bud kunne være Peter Glans (Odense Atletik), som gjorde det flot ved DM-inde såvel som DM 10 km og samtidig er god i kuperet terræn. Andre stærke navne er Michael Nielsen (Sparta) og Jacob Ø. Markussen (1900), mens arrangørklubben AGF stiller med de unge talenter Mikkel Dahl-Jessen og Jacob Simonsen. Odense, der vandt holdkonkurrencen sidste weekend – bare 10 sekunder foran Sparta, stiller igen med et stærkt og bredt hold, som udover førnævnte Glans tæller Andreas Lommer, Kasper Skov og Peter G. Ejersbo.

Samlet vinder for syvende gang
Spartas herrer har allerede før sidste runde af Cross Challenge sikret sig den samlede sejr – for tredje år i træk. I den individuelle konkurrence kunne der stadig rykkes på pladserne, men grundet diverse afbud ser det ikke ud til at ske. Dermed ender Jesper Faurschou for syvende gang i karrieren som samlet vinder. Han er dermed den mest vindende i turneringens historie – foran Skovbakkens Klaus Hansen, der vandt fem gange i 90’erne.

DM Cross (kort distance 4 km) – Hørhaven, Aarhus d. 19. marts 2016
Kl. 11.50 Ungdom Piger
Kl. 12.10 Ungdom Drenge
Kl. 12.30 Senior/Veteran Mænd
Kl. 12.50 Senior/Veteran Kvinder
Kl. 14.30 Præmieoverrækkelse for DM Kort Cross samt DAF Cross Challenge 2015/2016
- Startliste
- Generel info

 

De seneste fem års mestre
2015 Kalundborg: Mads Tærsbøl (Sparta) / Sara Sig Møller (Sparta)
2014 Odense: Thijs Nijhuis (Viborg AM) / Maja Alm (AGF)
2013 Herning: Morten Munkholm (1900) / Simone Glad (OA/OGF)
2012 Aarhus: Jacob Hannibal (Sparta) / Simone Glad (OA/OGF)
2011 Holbæk: Morten Munkholm (1900) / Maja Alm (AGF)

I 1950 blev den korte distance indført ved DM Cross. Til og med 1973 blev begge distancer afviklet samme dag. Fra 1974-1986 lå distancerne lørdag og søndag, så det blev muligt at stille op på begge. Fra 1987 er den korte og lange distance blevet afviklet to forskellige steder – med undtagelse af årene 2009-2013, hvor man midlertidigt vendte tilbage til et weekend-arrangement.

© Copyright Dansk Atletik Forbund