Loading...

Peter Glans i starten af løbet. Senere blev føringen udbygget. Til venstre Andreas Bueno, som valgte at se på. (Lone Dybdal)

DM Kort Cross

Glans og Glad i en klasse for sig

19. marts 2016 · Jeppe Weinreich

Der var historisk store sejrsmarginer ved lørdagens DM Kort Cross i Aarhus, som samtidig afsluttede sæsonens Cross Challenge.

Nok gjaldt Peter Glans (OA/OGF) som favorit ved lørdagens DM Kort Cross, men at den 23-årige fynbo skulle vise sig så suveræn, kom bag på de fleste. På en flot og solrig forårsdag kunne Glans krydse målstregen i tiden 12,05 min. – præcis et halvt minut foran Steffen Falch Larsen (Blovstrød), som noget overraskende vandt sølv. Dermed var der tale om den hidtil største sejrsmargin i de 66 år, hvor mesterskabet er blevet afholdt. Dennis Jensens sejr i Kolding i 2001 var med 23 sekunder den hidtil største sejr – og det var endda på en 6 km.

”Jeg troede ikke, at det ville være så let at vinde i dag. De andre er jo også gode, så jeg er da lidt overrasket. Men det var fedt at vinde i dag, ruten passede mig perfekt,” lød det fra Peter Glans, der ved EM Cross i december fik lidt af et gennembrud med en 10. plads i U23-klassen – og så sent som sidste weekend for første gang løb en 10 km under 30 minutter. Jo, vintersæsonen har for alvor givet løfter om en stor sæson på bane.

”Nu skal jeg lige slappe af i en uge, og så ser jeg frem til den kommende sæson, hvor det kommer til at handle om 1500 og 800 meter. Et af mine mål er klubrekorden på 1500 meter.”

En over 30 år gammel rekord, som tilhører den navnkundige Allan Zachariasen med 3:42,8 min.  

Bronzen tog den lokale Jacob Ø. Markussen (1900), der i en stor del af løbet lå på 2. pladsen.

Blandt tilskuerne i Hørhaven var Jesper Faurschou og Thijs Nijhuis, som grundet VM Halvmaraton næste lørdag afstod fra at være med. Forståeligt, men lidt ærgerligt. Det havde været interessant at se dem i dyst mod Peter Glans, som virkelig så stærk ud i dag.

Glad vinder med over ét minut
AGF havde lavet en fin og stærkt kuperet rute, som samtidig var tilskuervenlig. Og arrangørklubben var så ubeskeden at tage både guld og bronze i kvindernes løb. Som ventet var Simone Glad aldeles suveræn, efter at Sylvia Kiberenge (Køge) torsdag havde meldt afbud. Glad lagde fra start stor afstand til de andre og kunne i mål vinde med en margin på hele 1,02 minut – den største, siden den korte distance blev indført for kvinder i 1988. Året inden vandt Dorthe Rasmussen dog ved DM Cross i Mindeparken i Aarhus med 1:36 min. på en 5 km distance.

Simone Glad
Fra starten af kvindernes løb, inden Simone Glad stak af. (Lone Dybdal)

”Jeg havde bedt om, at ruten skulle være stærkt kuperet, så det ikke bare blev et landevejsløb på græs. Jeg fik lagt ret hårdt ud og kom til at arbejde hårdt for sejren,” lød det fra Simone Glad, som dermed fik hentet sin femte titel hjem på bare tre måneder. Nu gælder det en længere træningslejr på Mallorca, og herefter handler det om at løbe nogle stærke tider på 3000 forhindring og 5000 meter. Drømmen er EM, måske endda OL-deltagelse.

”I dag og sidste weekend har styrket mig i troen på, at jeg kan klare EM-kravet. Det jeg har knoklet for hele vinteren, er nu ved at give pote.” – se et interview på YouTube.

Selvom sølvvinder Sissel Møller blev slået med godt et minut, var det en overbevisende præstation fra Skive-løberens side. Møller – der vandt U23-klassen - bor i Spanien, og så sent som sidste weekend i Strib debuterede hun i dansk sammenhæng efter at have deltaget ved bl.a. de spanske mesterskaber i cross. Læg mærke til hende. Bronzen gik til Zenia Mogensen fra AGF.

Tæt dyst i juniorernes løb
Mens der ingen spænding var om sejrene hos seniorerne, bød juniorpigernes løb på en tæt dyst – og en lille overraskelse. Her kunne Anna Mark Helwigh (Sparta) nemlig besejre Louise Rode (Blovstrød). Sidstnævnte skabte sig et forspring var start, men den tre år yngre Sparta-løber ”åd” sig støt og roligt ind på konkurrenten og kunne i spurten sejre med et sekund. Begge fik dog en guldmedalje om halsen, eftersom Helwigh deltog i aldersklassen under junioren Rode. Hos drengene vandt Joachim W. Rosbo (Bagsværd AC) sikkert i tiden 13:25 min.

Helwigh
Anna Mark Helwigh besejrer Louise Rode. De to juniorers tider var så gode, at det havde rakt til sølv og bronze hos seniorerne. (Lone Dybdal)

DM Kort Cross - Hørhaven, Aarhus d. 19. marts 2016

Mænd
1. Peter Glans, Odense Atl. 12:05 min
2. Steffen Falch Larsen, Blovstrød 12:35
3. Jacob Ø. Markussen, 1900 12:37
4. Jacob Simonsen, AGF 12:39 (guld 20-22 år)

Kvinder
1. Simone Glad, AGF 14:07
2. Sissel Møller, Skive AM 15:09 (guld 20-22 år)
3. Zenia Mogensen AGF 15:18

Piger
18-19 år
1. Louise Rode, Blovstrød 14:36
16-17 år
1. Anna Mark Helwigh, Sparta 14:35
14-15 år
1. Anastacia Damm, Kolding KFUM 15:43

Drenge
18-19 år
1. Joachim W. Rosbo, Bagsværd AC 13:25
16-17 år
1. Malthe Nielsen, Sparta 13:44
14-15 år
1. Louis Cantby, Hvidovre AM 14:05
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund