Loading...

Foto: Hasse Sjögren/DECA Text&Bild)

VM-inde

Martinsen stormer i semifinalen

20. marts 2016 · Jeppe Weinreich

Med en 3. plads i 7,74 sek. sikrede Andreas Martinsen sig lørdag nat en dansk semifinaleplads på 60 meter hæk.

Andreas Martinsen er i en VM-semifinale. Med et overbevisende løb forcerede den danske superatlet lørdag nat alle hækkene i 7,74 sek. og tog lige akkurat den 3. plads i heatet, som gav direkte avancement. En pragtpræstation, som dansk atletiks succes i Portland nærmest stod og faldt med.

”Jo, mere pres jeg har på skuldrene, jo bedre er jeg. Det var nogle stærke drenge, jeg var oppe imod, men jeg reagerede hurtigt ved startskuddet og kom godt ud af blokken,” lød det efter løbet fra en forståeligt lykkelig Martinsen, der blot var 0,05 sek. fra sin egen danske rekord. Dén rekord går han nu efter i søndagens semifinale.

”Det var et godt løb, men jeg laver stadig nogle små tekniske fejl. Nu skal jeg bare ud i semifinalen og vise, hvad jeg kan. Jeg er stadig sulten efter mere.”

Martinsen VM DECA
En tændt Andreas Martinsen. Hviderusseren Maksim Lýnsha til venstre nåede ikke videre. (DECA Text&Bild)

Der var som ventet tæt kamp om pladserne. Martinsen krydsede målstregen lige en hårbredde foran briten Lawrence Clark, der ellers førte 6-1 i de indbyrdes opgør.

”Det føltes som en 3. plads, da jeg kom i mål, men jeg var ikke sikker, så jeg ventede selvfølgelig i spænding på resultatet.”

Clark blev nr. 4 med samme tid 7,74 sek. og måtte vente til de sidste heat var overstået, inden også han kunne tage en semifinaleplads. Sidste plads gik i tiden 7,76 sek.

- se eller gense løbet HER

I semifinalen løber Andreas Martinsen på bane 8 i det andet heat kl. 20.48. Til venstre for sig har han den stærke ungarer Balázs Baji, som han slog hårfint ved landskampen i Bulgarien sidste sommer. Med verdensranglistens to hurtigste med i heatet – Bascou (FRA) og McLeod (JAM) – bliver semifinalen uden sammenligning det skrappeste felt, som 1900-løberen nogensinde har stået i.

VM-inde – Portland 19. marts 2016
60 meter hæk indl.
Heat 2
1. Omar McLeod, JAM 7,58 sek. Q
2. Yordan O’Farrill, CUB 7,69 sek. Q
3. Andreas Martinsen, DEN 7,74 sek. Q
4. Lawrence Clark, GBR 7,74 sek. q
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund