Loading...

Martinsen ved EM-inde for et år siden. (Iris Hensel/DECA Text&Bild)

VM-inde

Martinsen føler sig skarp før nattens brag

19. marts 2016 · Jeppe Weinreich

Det danske hækkeløbshåb er havnet i heat 2, som skydes i gang kl. 1.11 lørdag nat.

”Det ser rigtig godt ud. Jeg er fortrøstningsfuld og føler mig skarp.”

Sådan lød det fra Andreas Martinsen, da DR Sporten talte med ham efter træningen fredag formiddag. Lørdag nat kl. 1.11 dansk tid lyder startskuddet til heat nr. 2, hvor Martinsen er placeret til højre for den jamaicanske favorit Omar McLeod.

Ser man bort fra McLeod, ligger de andre løbere ganske tæt i kampen om at gå videre til søndagens to semifinaler. Reglerne for avancement er simple: Der er fire heat med syv løbere i hvert. De tre hurtigste fra hvert heat går automatisk videre, mens yderligere fire klarer sig med på bedste tid. Ved VM for to år siden skulle der mindst 7,74 sek. til for at avancere.

Her er modstanderne
Det bliver spændende. Vi krydser fingre. Fire af de seks modstandere har Martinsen mødt før. Her en kort præsentation:

2. Dominik Bochenek (POL). Den indbyrdes stilling i forhold til polakken er 1-1. Indendørs har Martinsen endnu ikke dystet mod Bochenek, der efter at være blevet polsk mester på 60 meter hæk tre sæsoner i træk i år måtte nøjes med sølv.

Bochenek
Bochenek i hvidt ved CAG 2014. (Michael Hyllested)

3. Joao Vitor de Oliveira (BRA) løb så sent som i sidste måned for første gang indendørs. Her satte han sin ikke frygtindgydende PR med 7,88 sek. Udendørs ved VM i Beijing viste brasilianeren dog, at han kan præstere ved mesterskaber, idet han i semifinalen løb karrierens hidtil hurtigste tid med 13,45 sek.

4. Omar McLeod (JAM) er med 7,46 sek. nr. 2 i verden denne sæson og dermed én af favoritterne til guldet. Tiden opnåede han, da han i sidste måned vandt det prestigefulde Milrose Games i New York. Den 21-årige jamaicaner brød sidste sommer i Kingston de magiske 13 sekunder med 12,97 sek. og blev senere nr. 6 i VM-finalen i Beijing.

5. Andreas Martinsen (DEN) har deltaget ved tre EM (to af gangene indendørs), men får her sin VM-debut. Med sin danske rekord på 7,69 sek. har han den femte bedste tid (sæsonbedste) af de syv løbere.

6. Maksim Lynsha (BLR) var ved EM-inde i Prag sidste år havnet i samme heat som Martinsen, og her slog danskeren den rutinerede hviderusser med én hundrededel og tog semifinalepladsen fra ham. De to andre møder – ved CAG i 2013 og 2014 – har resulteret i én indbyrdes sejr til hver.

7. Lawrence Clark (GBR) er ligesom Martinsen født i 1990. De to mødtes flere gange i juniorårene, altid med Clark som vinder. Ved Copenhagen Athletics Games i 2013 dystede de for første gang på de høje hække – og her vandt Martinsen, mens han dog i deres seneste møde, i Sopot sidste sommer, måtte se sig slået.

8. Yordan O’Farrill (CUB). Da Martinsen sidste sommer satte dansk rekord med 13,66 i Turku, var det med cubaneren som vinder af heatet i 13,29 sek. Senere har danskeren ikke mødt den tidligere juniorverdensmester, som med 7,61 sek. i år er heatets næst hurtigste.

© Copyright Dansk Atletik Forbund