Loading...

VM Halvmaraton

Dansk VM-trup ramt af skader

23. marts 2016 · Jeppe Weinreich

Det danske hold ved lørdagens VM Halvmaraton i Cardiff er ramt af tre afbud. Til gengæld meldes de fire resterende i topform.

Først var der syv, så var der seks – og nu er den danske trup til lørdagens VM Halvmaraton i Cardiff nede på fire løbere. Afbuddene skyldes desværre skader og kommer fra Jess Draskau-Petersson (1900), Anna Holm Baumeister (Viking) og Henrik Them (Sparta). Til gengæld er de fire tilbageværende alle i topform, og holdleder Niels Kim Hjorth ser frem til lørdagens mesterskab, selvom Danmark med tre mænd og én kvinde ikke kan stille hold.

”Den træning, som de har lavet på det seneste, har været lovende. Så ja, de er klar, og jeg er sikker på, at de vil yde deres bedste på dagen,” lyder det fra Niels Kim Hjorth.

De fire er Louise Langelund Batting (1900), Thijs Nijhuis (Viborg AM), Lars Budolfsen (Sparta) samt Jesper Faurschou (Herning LK). For de to sidstnævnte bliver VM en vigtig station inden Hamburg Marathon d. 17. april.

VM Halv Lars Møller
Lars Budolfsen og Jesper Faurschou efter parløbet ved VM i 2014, hvor de satte deres gældende personlige rekorder med hhv. 1:04,00 og 1:04,01 time. (Lars Møller)

Rygproblemer tvinger Draskau til afbud
Alle fire var med ved VM i København for to år siden. Det var Jess Draskau-Petersson også, men hun har desværre meldt afbud. Det har nemlig vist sig, at det færdselsuheld sidste år, som hun troede at være kommet sig helt over, stadig påvirker hende. Smerter i det ene ben har sat hende tilbage i træningen. En røntgenundersøgelse i februar påviste, at der er problemer med en disk i rygsøjlen. Nu får hun den nødvendige behandling, men diagnosen kom for sent til, at hun vil stille op i Cardiff.

”Jeg havde to gode træningsløb i sidste uge, så nu håber jeg på, at det endelig vil gå fremad. Men jeg vil ikke stille op til VM med kun to ugers træning i benene. Jeg er rigtig skuffet, for Cardiff ville have været noget helt specielt – og jeg ville også gerne se min familie,” lyder det fra den USA-baserede Jess, der indtil det sidste håbede på at komme med.

”Mentalt var jeg klar til at løbe, men hvis jeg skulle trække i landsholdstrøjen uden at være i god form - det ville ligesom ikke føles rigtigt. Det er irriterende, men jeg er trods alt taknemlig over, at årsagen til mine smerter blev fundet i tide. Nu må jeg bare fokusere på at komme i bedst mulig form til Rio.”

Anna Holm Baumeister, der ligesom Jess har klaret OL-kravet, har haft en træningspause grundet problemer med den ene knæhase. Det var også grunden til, at hun ikke stillede op til DM 10 km for nylig.

Them ude på ubestemt tid
Henrik Them meddelte i sidste uge, at han grundet en hofteskade ikke bliver klar til VM – og heller ikke kommer til at løbe maraton i nærmeste fremtid. Dermed må Sparta-løberen også erkende, at drømmen om OL-deltagelse i Rio er slukket.

”Igennem de sidste par uger har jeg gået til en masse undersøgelser, og man har fundet ud af, at en operation ikke kan undgås. Jeg har åbenbart været disponibel for sådan nogle problemer. Mit uheld er bare, at det indtræffer nu her. På nuværende tidspunkt ved jeg ikke hvad det får af konsekvenser. Eller om hvor lang tid jeg er sat ude af spillet,” skriver han på Facebook.

Terror ændrer rejseplanerne
Og som om der ikke var nok at bekymre sig om for holdleder Niels Kim Hjorth, så fik han i går at vide, at flybilletterne var blevet annulleret. Truppen skulle nemlig have fløjet til Cardiff via den terrorramte lufthavn i Bruxelles, og med kraftig flytrafik Skærtorsdag er det kun med besvær lykkedes at finde en anden vej til Cardiff, hvor vejrudsigten foreløbig lover regn.

Startlister og anden info kan findes på IAAF’s VM-side.

© Copyright Dansk Atletik Forbund