Loading...

UDTAGELSE:

Katrine Villumsen og Steffen Falch Larsen er brutto-udtaget til EM bjergløb 2/7 Italien.

04. april 2016 · Henriette Leth Nielsen

EM bjergløb har erfaringsmæssigt vist sig at være et mesterskab med særdeles højt niveau. De fleste deltagende lande stiller med deciderede specialister på korte distancer, og alle nationer har kun mulighed for at stille forholdsvis små delegationer. Derfor har feltet en meget stærk top og kun relativ beskeden bredde/bund. I det lys har løbecoach, Søren Rasmussen, besluttet også i år kun at stille med én kvinde og én herre. Han skrive følgende om de to:

Katrine Villumsen (Sparta)
Katrine har gennem de seneste par år manifesteret sig som en dedikeret og dygtig trail- og bjergløber, der arbejder ihærdigt og målrettet med sin udvikling, og som gør det stadigt bedre og bedre ikke bare i dansk, trailmæssig sammenhæng, men også på den internationale scene. Forrige weekend sikrede hun sig således en flot sejr på 27K distancen i.f.m. det franske løb Trail du Petit Ballon.

Katrine bosatte sig i vinters i Avoriaz, Frankrig og har dermed optimal mulighed for at træne i bjergrige omgivelser.

Steffen Falch Larsen (Blovstrød)
Steffen er en af Danmarks bedste cross-løbere inden for atletikken. Allerede i 2012 var han således en del af det danske landshold ved EM cross i Budapest, og forrige weekend vandt han sølv til DM kort cross i Aarhus.

I trail- og bjergløbsmæssig sammenhæng er Steffen endnu et forholdsvis ubeskrevet blad. Gennem flere vintre har han dog været på træningslejre i bjerge både i Malaga og Charmonix, og har her sikret sig god erfaring med løb i udfordrende terræn.

Læs mere om EM bjergløb her.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund