Loading...

DAF's formand Karsten Munkvad (til venstre) og Jakob Larsen under pressemøde i forbindelse med VM Halvmaraton 2014.

IAAF

Dansk plads i Road Running Commission

08. april 2016 · DAF Kommunikation

Dansk Atletik Forbunds direktør, Jakob Larsen blev lørdag udpeget til medlem af det internationale atletikforbund, IAAF’s nye “Road Running Commission”

I forbindelse med en tilpasning af IAAF’s struktur har council anført af IAAF’s præsident Sebastian Coe etableret en række kommissioner og rådgivende organer, som skal understøtte og rådgive IAAF’s council i arbejdet med udvikling af sporten.

"Jeg er beæret over at være blevet udvalgt til denne IAAF kommission”, siger Jakob Larsen. “landevejsløb er verdens største idrætsaktivitet, og at dansk atletik kan spille en rolle i den videre udvikling af dette, er et stor anerkendelse af landevejsløb i Danmark”.

Kommissionen, hvis formand er Carlo Capalbo, løbsdirektør for Tjekkiets 7 IAAF Golden Label løb, består af 13 personer fra organisationer, internationale toparrangører, og tidligere topløbere. 

Jakob Larsen var LOC director for VM Halvmaraton 2014 i København, har siden fungeret som Co-Race Director for Copenhagen Half Marathon og er i dag koordinator for European Athletics’ “Running Expert Group”.

International cross i Danmark?

Som tidligere omtalt på disse sider har Dansk Atletik Forbund afsendt “letter of intent” på EM Cross 2019 - en tilkendegivelse af, at man agter at søge om værtskabet for dette mesterskab, som i givet fald skal finde sted i Århus.

Ansøgningen skal først afleveres i 2017, men som led i forberedelserne har Dansk Atletik Forbund ansøgt European Athletics om tildeling af “European Athletics Cross Country Permit Meet” status til et crossløb i Middelfart i den kommende vinter.

“Begrundelsen for ansøgningen er, at vi simpelt hen har behov for at øve os”, siger Jakob Larsen og tilføjer: “Vores planer for buddet og forhåbentlig et efterfølgende værtskab for EM Cross 2019 er ret ambitiøse, og for at kunne levere det produkt, som vi har i tankerne, har vi behov for at dygtiggøre os på alle niveauer - og så er det jo ingen hemmelighed, at vi gerne vil give vores bedste udøvere mulighed for at konkurrere i en international kontekst på hjemmebane." 

Jakob Larsen nævner i denne sammenhæng "Copenhagen Athletic Games" og "Aarhus Nordic Challenge" som gode eksempler på international baneatletik på dansk jord, og afslører samtidig, at forbundet undersøger mulighederne for i de kommende år at understøtte udviklingen af internationale bane-events i Danmark.

© Copyright Dansk Atletik Forbund