Loading...

Nyt fra foreningerne

Kirsten Bergmann takker af som formand

11. april 2016 · Jeppe Weinreich

Efter 36 år på formandsposten i Herning GF har Kirsten Bergmann valgt at lade andre komme til. Hun forbliver dog i bestyrelsen og fortsætter som kasserer.

Har man sagt atletik i Herning, har man også sagt Kirsten Bergmann. De to ting er tæt forbundne. I 36 år har hun nemlig siddet som formand i klubben, men også i høj grad været synlig i forbindelse med afviklingen af klubbens stævner og motionsløb. Men alting har sin tid, og generalforsamlingen forleden takkede hun officielt af. Man skal dog kende Kirsten Bergmann dårligt for at tro, at hun nu forsvinder helt ud af billedet.

”Nej, jeg bliver i bestyrelsen og fortsætter som kasserer og alle øvrige poster,” lyder det fra den pensionerede tysk- og idrætslærer, som meget naturligt også er det lokale omdrejningspunkt, når Skole-OL kommer til Herning d. 12. maj.

Det er dog ikke kun i klubregi, at Bergmann har haft sit virke. Gennem årene har hun siddet i flere udvalg under DAF, og er således fortsat at finde som medlem af Teknisk Komité. I 2014 modtog hun af European Athletics den fornemme pris ”Women’s Leadership Award”, ligesom at hun i 1996 blev kåret som Årets Leder i dansk atletik.

I klubbens takketale til Kirsten Bergmann hed det blandt andet:

”Du følger med i, hvad der sker i vores kommune og kæmper en kamp omkring stadion og halprojekter. Det er guld værd for vores klub, som vil blive overset, hvis vi ikke gør opmærksom på os selv. Når du går ind i et projekt, gør du det ikke kun 99% men 110 %. Når vi er blevet færdig med et projekt, har du altid haft et nyt projekt klar. Du er en ildsjæl, der er svær at overgå, da du har formået at blive ved med at være nytænkende, kaste nye bolde op og holde dig orienteret om alt, hvad der foregår i ”vores verden” inden for atletik og motion.”

Der måtte en ektraordinær generalforsamling til for at finde klubbens nye formand, som kommer til at være den 55-årige Morten Bentsen, ivrig motionsløber og dyrlæge til daglig.

© Copyright Dansk Atletik Forbund