Loading...

Sara Slott Petersen vinder Aarhus Nordic Challenge 2015 foran polakken Linkiewicz i ny stadionrekord 55,73 sek. (arkivfoto Kim Gudmand)

Aarhus Nordic Challenge

Nordic Challenge bliver Saras sidste EM-test

20. april 2016 · Jeppe Weinreich

Sara Slott Petersen får kun én dansk start som optakt til EM og OL. Det bliver på hjemmebanen i Aarhus d. 25. juni, hvor Aarhus Nordic Challenge finder sted.

Fire Diamond League-starter på tre kontinenter, et stop i Luzern - og så hjem til Aarhus, hvor Nordic Challenge skydes af lørdag den 25. juni. Sådan ser Sara Slott Petersens stævneplan frem mod EM i Amsterdam (6.-10 juli) ud.

Med sit store gennembrud i 2015 skal Sara Slott Petersen ikke længere banke på døren hos de store stævnearrangører. Den nordiske rekordholder og VM-firer er selvskreven til en startbane i Diamond League, hvor hun lægger ud i Doha den 6. maj. Turen til Qatar går direkte fra træningslejren i Formia ved Rom, hvortil hun rejser i morgen torsdag.

”Formia er et træningssted, som vi kender særdeles godt fra tidligere ophold. Hele set-up’et er som det plejer - med den undtagelse, at vi i stedet for at slutte af med en træning-test på 400 meter hæk tager den til Diamond League i Doha. Det er selvfølgelig en vild måde at lave test på, men det sker vel vidende, at formen først skal begynde at toppe i starten af juni. Og så går vi ellers benhårdt efter en topplacering til EM, så Sara vil med sikkerhed være i topform ved Aarhus Nordic Challenge,” lyder det fra træner Mikkel Larsen med henvisning til hjemmebanestævnet, som er placeret 13 dage før det indledende heat ved EM i Amsterdam.

Sara Slott Petersens stævneplan frem mod EM
6. maj                Doha (Diamond League)
22. maj             Rabat (Diamond League)
2. juni                Rom (Diamond League)
5. juni                Birmingham (Diamond League)
14. juni              Luzern (EAA Classic Permit)
25. juni              Aarhus Nordic Challenge (EAP)
8.-10. juli          Amsterdam (EM) 

Aarhus Nordic Challenge
Stævnet på Ceres Park i Aarhus blev lanceret i fjor, og i år er det kommet med i EAP-kalenderen – en stævneserie et niveau under de europæiske EAA-stævner. Med en placering dagen før deadline for EM-kvalifikation håber Mikkel Larsen – som udover sin trænerrolle også er fungerende stævnechef – på stor interesse fra de bedste danske navne såvel som udenlandske.

Logo Aarhus Nordic

”Vi satser primært på at have faste aftaler med de bedste danske atleter, og de relevante navne har da også allerede tilkendegivet forhåndsinteresse. At vi nu er kommet med i EAP-kalenderen, vil sikkert også betyde, at vi får flere henvendelser fra udenlandske atleter på dansk topniveau eller lidt over, men det er typisk først en måned før stævnet, at der sker noget på den front,” lyder det fra Mikkel Larsen.

Årets udgave af Aarhus Nordic Challenge byder på ni udvalgte topøvelser, som er placeret fra kl. 14-16. Ud over kvindernes 400 meter hæk er arrangørklubben Aarhus 1900’s andre topnavne, bl.a. Andreas Martinsen på 110 meter hæk, højdespringerne Klausen og Kløjgård samt Andreas Bueno på 1500 meter tiltænkt hovedroller. Både før og efter stævnets ”prime time” er der planlagt nationale øvelser (15 i alt), så stævnet også henvender sig til andre end eliten. For de 10-15-årige vil der om formiddagen desuden være Aarhus Youth Challenge. - mere information på stævnets hjemmeside.

Det traditionelt største internationale stævne herhjemme, Copenhagen Athletics Games, finder sted lørdagen før d. 18. juni.

Andreas Martinsen
Med på træningslejren i Formia er også hækkeløber Andreas Martinsen. Hans stævneplan ligger endnu ikke helt fast, men efter al sandsynlighed åbner han i et showløb på højeste niveau i Manchester d. 20. maj. Det sker i forbindelse med det internationale 10km-gadeløb Great Manchester Run, hvor der bygges en løbebane op i hjertet af byen. Her har bl.a. Usain Bolt tidligere løbet en 150 meter under stor medieopmærksomhed.

© Copyright Dansk Atletik Forbund