Loading...

Uddannelse/ATK

Ny træningsbog om spring er landet

25. april 2016 · Jeppe Weinreich

Den seneste i rækken af træningsbøger fra DAF og Team Danmark er netop udkommet. Det handler denne gang om højdespring – med Lars Nielsen som forfatter.

ATK-bogMens de tidligere bøger i ATK-serien (Aldersrelateret TræningsKoncept) har favnet over flere discipliner: "Sprint/hæk/stafet", "Mellem-/langdistanceløb", "Kast" samt "Længde- og trespring", så er den seneste bog helliget én disciplin, nemlig højdespring.

Bogen, som er på 120 rigt illustrerede sider, er forfattet af Lars Nielsen, som må siges at have en vis indsigt og erfaring med højdespring. I 90erne var han træner for den danske rekordholder og VM-finalist i 1997, Pia Zinck, og p.t. er det Janick Klausen, som han til daglig arbejder med. Også den forrige bog i serien "Længde- og trespring" var med ham som forfatter.

Hovedformålet med bogserien er at udgive en "kogebog" inden for de enkelte hovedgrupper, hvor man giver en "opskrift" på, hvordan man rent teknisk udvikler en udøver fra begynder til ekspert, og undervejs gives der rigtig mange forslag til relevante træningsøvelser. Bøgerne henvender sig til udøvere på alle niveauer.

ATK-bogserien er grundmaterialet i DAFs uddannelsessystem og samtidig den udviklingsmodel, som træningen ved forbundets træningssamlinger og træningslejre tager sit udgangspunkt i.

Prisen for bogen er 200 kr. (ekskl. porto) og kan bestilles ved at sende en mail til daf@dansk-atletik.dk

Tidligere bøger i serien er fortsat på lager:
Sprint/hæk/stafet: 250 kr.
Mellem-/langdistanceløb: 125 kr.
Kast - Kugle-Diskos-Hammer-Spyd: 325 kr.
Længdespring og trespring: 325 kr.

© Copyright Dansk Atletik Forbund