Loading...

Hesselbjerg i Sparta-trøjen ved DT-finalen 2015. (M. Hyllested)

Udenlandske starter

Hesselbjerg har OL-kravet i sigte

29. april 2016 · Jeppe Weinreich

Den danske mester på 3000 meter forhindring åbner søndag sæsonen ved et stort stævne i Californien.

Søndag den 1. maj skal flere ugers højdetræning i Flagstaff, Arizona omsættes til en hurtig tid ved Payton Jordan Invitational i Stanford, Californien. Det er i hvert fald forhindringsløber Ole Hesselbjergs plan.

”Jeg er i den bedste form nogen sinde og har fået trænet rigtig hårdt. Det bliver spændende at se, hvordan kroppen reagerer på højdetræningen bare to dage efter. Men ellers håber jeg på at komme i det første heat og så kunne følge med til en sub 8.30 tid (OL-krav 8:30,00, red.),” lyder det fra den 25-årige Sparta-løber, der efter tre sportsligt succesfulde år på Eastern Kentucky University atter har fast bopæl i Danmark.

Med på træningslejren var Thijs Nijhuis (Viborg AM) og Nick R. Jensen (Sparta), og planen var egentlig, at de også skulle have startet på søndag. Men felterne er enorme (60 tilmeldte alene i forhindringsløbet), og er man ikke tilknyttet et college, kræves der eksempelvis omkring 13:30 min. for at kunne få start på 5000 meteren, fortæller Hesselbjerg. Nick R. Jensen – der med vilje skippede indendørssæsonen – løber i stedet i Los Angeles d. 7. maj.

Andre starter
Hesselbjergs start er ikke den eneste danske i USA denne weekend. Lørdag springer Andreas Trajkovski (Sparta) både længdespring og løber 100 meter ved LSU Invitational i Baton Rouge, Louisiana, mens Sofie Albrechtsen i Kansas deltager i højdespring og 100 meter hæk. Mangekæmperen fra Aarhus 1900 åbnede sæsonen i Californien for et par uger siden, hvor det blev til PR i både spydkast og 100 meter hæk.

To andre syvkæmpere fra Aarhus 1900 åbner allerede i dag sæsonen. Det sker i Firenze ved det traditionsrige Mulitstars, hvor Tine Bach Ejlersen og Mathilde Diekema er at finde på startlisten. Det foregår fredag og lørdag.

29th Multistars (IAAF Combined Challenge) – Firenze 29.-30. April
Hjemmeside

Payton Jordan Invitational – Stanford, Californien
Startliste

LSU Invitational – Baton Rouge, Louisiana
Link

© Copyright Dansk Atletik Forbund