Loading...

EM Amsterdam

Sportschef håber på to finalepladser

05. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Sportsligt har det været en ubetinget succes, siden Piotr Haczek trådte til for halvandet år siden. Kan succesen fortsætte?

AMSTERDAM – Forhåbentlig går det bedre end sidst. Dengang ved OL i 1928 stillede dansk atletik med ti deltagere – og alle røg de ud i de indledende runder. Selvom konkurrencen her 88 år efter må betragtes som noget hårdere, lægger sportschef Piotr Haczek ikke skjul på, at ambitionen er til mere.

”Som sportschef har jeg en ambitiøs forhåbning om to finalepladser. Alle atleter har meldt sig klar, og vi havde en god pre-camp, hvor der blev ladet op.”

Med undtagelse af de tre halvmaratonløbere, som først støder til truppen torsdag og fredag, var alle i sidste uge samlet fem dage i den hollandske by Vught, godt halvanden times kørsel fra Amsterdam, hvor også stabens to dygtige behandlere, Kristoffer Bjerke og Alejandro Bugge, gjorde deres til, at truppen er toptrimmet. Nu er adressen Hotel Schiphol ved lufthavnen af samme navn.

Drømmeåret 2015
Piotr Haczek tiltrådte som sportschef i januar 2015, og Amsterdam 2016 bliver dermed hans første udendørs EM med ansvaret for dansk atletiks stærkeste navne. Hidtil har han haft ubetinget succes i drømmeåret 2015, hvor alt syntes at lykkes: Nordenkampen i Bærum, EM Hold i Bulgarien og EM U20 & U23. Ved EM-inde i Prag var der ligeledes flere semifinaler, end der var kalkuleret med. Og her er så Sara Slott Petersens 4. plads ved VM ikke nævnt. Netop dansk atletiks største profil sørger – for første gang siden Joachim B. Olsens dage – for reelle medaljeforhåbninger.

Med en 2. og en 4.  plads ved de seneste to EM er Andreas Bube et oplagt bud på en finaleplads, selvom han – endnu - ikke har præsteret tider på niveau med sæsonerne 2012 og 2014. Haczek fremhæver flere andre, der har muligheder for at nå så langt – om de altså formår at ramme topniveauet, når det gælder.

”Jeg tror, at det bliver godt,” siger Haczek.

Museumsplein
Her skal der kastes spyd og diskos. (Lone Dybdal)

"Athletics like never before"
Ellers er EM-stemningen ved at indfinde sig i Amsterdam. Tirsdag eftermiddag fandt åbningsceremonien sted på Museumsplein med tilstedeværelse af bl.a. den hollandske konge, Willem-Alexander. Fra arrangørside meldes der også om udsolgt til tre af de fem dage. Kun til onsdag og søndag er det fortsat muligt- foruden til formiddagssessionerne – at købe billet. Atletikken kommer dog også ud til folket onsdag og torsdag, hvor de fire kvalifikationskonkurrencer i diskos- og spydkast afvikles på den centrale plads i museumskvarteret. Ikke for ingenting er ”Athletics like never before” mesterskabernes motto.

© Copyright Dansk Atletik Forbund