Loading...

William Winkler i højdespring. (Michael Hyllested)

Herning Games / IAAF World Athletics Day

En pinsemandag i atletikkens tegn

17. maj 2016 · Jeppe Weinreich

Der blev løbet, sprunget og kastet til den helt store guldmedalje ved Herning Games 2. pinsedag.

Sammen med Tårnby Games udgør Herning Games de to danske ungdomsstævner, som markerer IAAF World Athletics Day. Helt så godt vejr som i Tårnby for to uger siden kunne arrangørerne fra Herning GF ikke byde deltagerne på, men det var stadig fine forhold med sol det meste af tiden, og der blev leveret mange fine resultater og sat et væld af personlige rekorder. På glædelig vis var deltagerantallet ligeledes større end i fjor.

Herning Games1

Atleterne i 16-17 års klassen modtog alle et diplom fra IAAF, og til vinderne var der en lille præmie fra samme sted. I denne klasse stod William Winkler (SAK77) for et fint resultat, da han i højdespring forbedrede sig med 4 cm til 1.90 meter. Den jævnaldrende hammerkaster Hans Barrett (Stoholm IF) var med 64.09 meter igen tæt på kravet til EM-U18.

Herning Games2
De tre hurtigste på 100 meteren hos de 16-17 årige piger.

I 14-15 års klassen imponerede bl.a. Thea Lyng Møller Jensen (1900) med 12,51 sek. (+3,3) på 100 meteren.

Simon Hansen åbner sæsonen stærkt
Den hurtigste 100 meter af alle leverede den tidligere Herning-atlet Simon Hansen (1900) med 10,87 sek. – hans klart hurtigste sæsonudlæg nogensinde, om end vinden med +2,4 m/s var over det tilladte.

Herning Games3 - simon hansen
Simon Hansen, der trods skiftet til Aarhus 1900 stadig har base i Herning.

Som i Tårnby sluttes der af med 300 meter for alle aldersklasser, og her hed vinderen som ventet Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM). På det tidspunkt var det dog blevet noget køligt, og hans vindertid 34,46 sek. var godt et halvt sekund langsommere end i Tårnby. Førstkommende lørdag løber Benjamin sæsonens første 400 meter. Det sker på hjemmebanen i Aalborg, hvor der er DT-match.

Herning Games – 16. maj 2016
Resultater

Fotograf Michael Hyllested havde taget turen til Herning – se flere af hans billeder HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund