Loading...

Tre danske atleter, som glæder sig til OL - her ved en pressekonference i forbindelse med Nordenkampen i februar. (DECA Text&Bild)

Rio 2016

De første tre atleter udtaget

17. maj 2016 · Jeppe Weinreich

Tirsdag blev det endelig officielt: Sara Slott Petersen, Andreas Bube og Stina Troest skal til Rio.

Det kommer næppe som den store overraskelse i atletikkredse, men nu er det så endelig officielt. DIF udtog tirsdag de første tre danske atletiknavne til OL i Rio, og det er den samme trio, som udgjorde det danske hold ved sidste sommers VM:

  • Andreas Bube (Bagsværd AC) – 800 meter
  • Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) – 400 meter hæk
  • Stina Troest (Amager AC) – 400 meter hæk


Mens de to førstenævnte også var med for fire år siden i London, bliver der tale om OL-debut for den 22-årige Stina Troest. Det er ligeledes første gang, at Amager AC har en atlet med ved et OL.

I modsætning til EM og VM, hvor DAF udtager atleterne, så er det i OL-regi DIF, der står for udtagelsen af atleter - efter indstilling fra DAF. De officielle udtagelser vil følge i flere etaper. Fast ligger det dog, at EM i Amsterdam er sidste chance for at klare de opstillede kvalifikationskrav.

De største danske forhåbninger knytter sig selvsagt til Sara Slott Petersen, der åbner sæsonen på søndag (22/5) i marokkanske Rabat.

”Min optakt til Rio kan slet ikke sammenlignes med optakten til OL i London. Jeg har rykket mit niveau dramatisk, så alt har ændret sig. Der er meget mere opmærksomhed og pres på mig fra alle mulige kanter, så min forberedelse til Rio er i lige så høj grad en mental som en fysisk øvelse”, siger Sara Slott Petersen i en pressemeddelelse fra DIF.

At der er ekstra opmærksomhed omkring hende i et OL-år, mærkes helt konkret.
 
”For at beskytte mig selv, tager jeg ikke længere telefonen, hvis jeg ikke kan se, hvem der ringer. Jeg får 3-4 henvendelser om dagen om alt muligt, og det stresser mig, hvis jeg ikke kan koncentrere mig om træningen og om at slappe af. Derfor skriver jeg eksempelvis afslapning ind i kalenderen, så jeg kan være ordentligt forberedt på min træning,” siger det danske OL-håb, som dog understreger, at den megen opmærksomhed er et udtryk for noget positivt, da den er genereret af hendes gode sportslige resultater.

Profileret idrætsgren
Atletik er OL’s mest profilerede idrætsgren. Derfor er det også noget specielt, når en atlet som Sara Slott Petersen har potentiale til at kæmpe med om de bedste pladser i år, mener DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt.
 
”Atletik spiller en helt central rolle ved OL. Mange siger, at OL ikke rigtigt er i gang, før atletikkonkurrencerne begynder. Derfor er vi glade for, at vi ved det kommende OL i Rio tropper op med nogle stærke atletikudøvere med Sara Slott Petersen i spidsen. Dem bør alle danskere glæde sig til at følge”.

Team Danmarks direktør Lone Hansen fremhæver Sara Slott Petersen som en rollemodel for den såkaldte ’danske model’, der giver plads til at stifte familie og tage en uddannelse ved siden af karrieren som eliteatlet.

”Sara Slott Petersens udvikling de sidste to år til en eliteatlet i verdensklasse er imponerende. Den er bl.a. resultatet af et tæt og stærkt samarbejde med hendes træner Mikkel Larsen, som også har en stor aktie i hendes præstationer i 2015. Det bliver stadig mere afgørende, at Danmark kan tilbyde de bedste atleter gode og fleksible rammer, så de også sent i karrieren har lyst og mulighed for at satse på eliteidræt. Mange atleter når deres højeste niveau sent i karrieren, hvor de skal høste frugterne af utallige timers træning. Det er Sara et eksempel på, og hun fortjener at blive belønnet med en flot præstation til OL,” siger Lone Hansen.

Den olympiske ild bliver tændt den 5. august. Atletikkonkurrencerne begynder den 12. august, hvor Andreas Bube skal i ilden. Sara Slott Petersen og Stina Troest løber indledende heats den 15. august.

© Copyright Dansk Atletik Forbund