Loading...

Skole OL

Skole OL indtog Ceres Park

18. maj 2016 · Jeppe Weinreich

Den deltagermæssigt største af de indledende Skole OL-runder blev onsdag afviklet i Aarhus. Knap 2.000 energiske skoleelever skabte stemning og liv på det store stadion.

Mindre end 12 timer efter at superligakampen AGF-AAB var fløjtet af, kunne 1863 elever onsdag indtage løbebanerne på Ceres Park. Aarhus var blot én af otte byer, som havde Skole OL på dagens skema, men med de mange elever fra 81 klasser fordelt på 17 skoler var der tale om den største af runderne, inden Østerbro Stadion i næste måned igen danner ramme om den store finale (7.- 10. juni).

Rødovre, Holstebro, Silkeborg, Aalborg, Esbjerg, Aabenraa og Brøndby hed dagens andre byer, og alle steder blev der i bedste olympiske ånd åbnet med indmarch og taler. På Ceres Park var det kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), som åbnede dagen, inden de energifyldte børn og unge (4.-7.klasse) blev sluppet løs. Noget af en logistisk udfordring med så mange deltagere, som aldrig tidligere har konkurreret, men Aarhus 1900 løste opgaven på kompetent vis med klubbens bedste kræfter på plads. Den netop OL-udtagne Sara Slott Petersen såvel som den danske mester Mette Graversgaard var to blandt profilerne, som havde afsat dagen til at give et nap med.

Munkvad
DAF-formand Karsten Munkvad sammen med (fra venstre) Ulla Kolding fra Aarhus 1900 samt Katrine Gribel Vorum og Signe Hedemann Mikkelsen fra Skole OL projektet.

Når Aarhus til næste år skal stå for finalen, bliver det med godt fire gange så mange deltagere, men fordelt over fire dage. Desuden vil der komme andre sportsgrene til.

 - se et indslag fra TV2 Østjylland - klik HER

”Det her var en slags generalprøve, og derfor blev der brugt samme slags regler, som vil være gældende i næste års finale. Der skal justeres lidt, men ellers kørte det bare som smurt, så vi er meget trygge ved samarbejdet med Aarhus 1900,” lyder det fra projektleder i Skole OL, Signe Hedemann Mikkelsen.

75.000 til næste år
Torsdag kommer Skole OL til Sæby, inden det sidste af de i alt 31 lokalstævner finder sted mandag i Korsør. Med finalen i København vil i alt 50.000 elever have været i aktion.

”Det er en kæmpestor rekord, en fordobling i forhold til sidste år. Det har kørt helt planmæssigt, så målet til næste år er 75.000,” slår Signe Hedemann Mikkelsen fast.

© Copyright Dansk Atletik Forbund