Loading...

Foto: Das Büro for DIF og Team Danmark

Rio 2016

Abdi, Jess og Anna udtaget i dag

20. maj 2016 · Jeppe Weinreich

Tre danske maratonløbere blev fredag officielt udtaget til OL i Rio. Dermed er den danske OL-trup allerede oppe på seks atleter.

Efter tirsdagens udtagelse af de første tre atleter indlemmede DIF i dag yderligere tre atletiknavne til det danske OL-hold – alle på maratondistancen:

  • Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM)
  • Jessica Draskau-Petersson (Aarhus 1900)
  • Anna Holm Baumeister (Viking)


Med udtagelsen har dansk atletik allerede nu seks navne officielt klar til legene i Rio i august. Det er samme antal, som for fire år siden var med i London. Skulle det lykkes yderligere to atleter at kvalificere sig inden deadline d. 11. juli, bliver der tale om den største delegation siden München 1972. Siden dengang har truppen i Atlanta 1996 været den største med syv atleter.

Netop maratondistancen ved OL er i historisk perspektiv noget helt specielt. Mændenes løb på den klassiske distance markerer afslutningen på legene, og Abdi Hakin Ulad kommer således i aktion som den sidste af alle danske OL-deltagere den 21. august, hvor afslutningsceremonien finder sted.

Abdi løb sit første maratonløb i 2015, og for godt en måned siden kvalificerede han sig til OL i sit kun andet maratonløb nogensinde (for Baumeister var der tale om det tredje). Tilmed i en så flot tid som, 2.14,03, hvilket er den bedste danske tid siden 1989.

Plan B
”Maraton har hele tiden være vores plan B. Jeg mener, at jeg er for ung til at løbe så langt, og at jeg ikke er færdigudviklet som løber. Men siden 2012 har jeg hele tiden haft en plan om at komme til OL, hvad enten det var på 10.000 meter eller maraton,” siger Abdi i en pressemeddelelse fra DIF.

”Det betyder alt for mig at komme til OL, og det betyder også meget for min udvikling. Jeg vil give den 110 procent, og så må jeg se, hvor jeg ender. Det bliver uden tvivl et taktisk løb, men når jeg tager mine forberedelser i betragtning, så håber jeg at kunne slutte blandt de 20 bedste,” siger den 24-årige løber, der kom til Danmark som flygtning fra Somalia som 11-årig.

”Jeg har allerede sat mig et nyt mål, som hedder OL 2020, for jeg tror, at Rio bliver et springbræt til noget endnu større. Nu får jeg set, hvad OL er for noget, og jeg får udviklet mig. Ved det næste OL kan jeg måske gå efter at komme i top 5,” lyder vurderingen fra Hvidovre-løberen, der bliver sin klubs første OL-deltager, siden 800-meter-løberen Annelise Damm-Olesen i 1972 nåede semifinalen på 800 meter.

Tre maratonløbere
At dansk atletik kan stille med tre deltagere i samme disciplin, er faktisk set før. I Amsterdam 1928 (hvor to af tre udgik!) og i Los Angeles 1984. Ved sidstnævnte lejlighed var Henrik Jørgensen en af de tre deltagere (Allan Zachariasen og Dorthe Rasmussen var de to andre), og som en fin sløjfe er det altså nu hans datter, Anna Holm Baumeister, som skal til OL på samme distance.

Anna Holm_DAS Buro
Anna Holm Baumeister. (Das Büro for DIF og Team Danmark)

”Det er nogle spændende navne, vi sender i aktion på maratondistancen - en god blanding af rutine og talent. Det bliver selvfølgelig især spændende at se, hvad Abdi Ulad er i stand til at præstere, da han er et ubeskrevet blad på denne distance med kun to løb på sit CV. Jeg glæder mig til at følge dem alle tre,” siger DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt.

Kvindernes maratonløb finder sted den 14. august. Konkurrencen kommer til at foregå på en cirka 3 x 14 km lang rundstrækning, og deltagerne vil blandt andet skulle gennem hjertet af Rio historiske centrum, Flamengo Park og Botafogo-stranden.

© Copyright Dansk Atletik Forbund