Loading...

Andreas Bube - her ved DN Galan 2014 - kan se frem til god modstand fredag i Tyskland. (DECA Text&Bild)

Optakt

Tætpakket weekend venter

26. maj 2016 · Jeppe Weinreich

Fredag indleder Andreas Bube OL-sæsonen ved ”Anhalt 2016” i tyske Dessau. Det bliver starten på en tætpakket weekend med en række danske topnavne i aktion, bl.a. er de bedste Sparta-atleter med i Europa Cup’en i Tyrkiet.

Efter en rolig sæsonstart med en 400 meter i 1. divisions-matchen på Tårnby Stadion åbner Andreas Bube fredag for alvor EM- og OL-sæsonen. Det sker i tyske Dessau, hvor flere gode navne er med på 800 meteren, bl.a. kenyaneren Jonathan Kitilit, som p.t. er nr. 2 på verdensranglisten, samt bronzevinderen fra VM 2009, Youssef Saad Kamel (Bahrain).

Bubes løb indleder en tætpakket weekend med flere danske topnavne i aktion:

18. Internationales Leichtathletik Meeting "ANHALT 2016" - Dessau (DE) 27. maj
Hjemmeside

Europa Cup klubhold (A-gruppe) - Mersin (TUR) 28.-29. maj
Sammen med litauiske Cosma er Sparta den eneste klub, som både har et herre- og kvindehold med i A-gruppen i Europa Cup. Med to afbud i sidste øjeblik er der kun fem hold tilbage hos mændene, hvilket betyder, at Sparta på forhånd er sikre på at forblive i den bedste række. Hos kvinderne er alle otte hold med, og her skal Sparta altså være blandt de seks bedste for at forblive. Rasmus W. Jørgensen i stangspring og Ole Hesselbjerg på 3000 meter forhindring er to atleter, som her håber at klare EM- og OL-krav. Sportschef Henrik Paulsen må se bort fra bl.a. Nick Ekelund-Arenander og Erica Jarder. Sidstnævnte springer længde i Weinheim lørdag.
Hjemmeside

NCAA West & East Regionals  – Lawrence, Kansas & Jacksonville Florida (USA) 26.-28. maj
Natten til lørdag dansk tid løber Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) 3000 meter forhindring i Florida. 48 deltagere er fordelt i tre heat, og de tre første i hvert heat (plus tre bedste tider) tager de 12 pladser, som kvalificerer til den store NCAA-finale i Eugene i næste måned. Dybdal er i samme heat som den amerikanske favorit Mason Ferlic (8:28,77 i år). I længdespring gælder det ligeledes for Andreas Trajkovski (Sparta) om at komme i top-12. Det foregår i Kansas (grundet dårligt vejr er hans konkurrence udsat til fredag eftermiddag dansk tid.)

West: Startlister/resultater
East: Startlister/resultater

International Flanders Athletic Meeting – Oordegem (BEL) 28. maj
I Flandern er der flere interessante starter, ikke mindst Anna Emilie Møller (Blovstrød), der gør sin blot anden start på 3000 meter forhindring efter den overbevisende debut ved DMU i fjor, hvor hun var under fem sekunder fra den danske rekord. Nogle af de andre navne er:
Andreas Bueno (1900) – 1500 meter
Thijs Nijhuis (Viborg AM) – 5000 meter
Stina Troest (Amager AC) – 400 meter hæk
Line K. Schulz (Aalborg AM) – 1500 meter
Startlister

British Milers Club – Watford 28. maj
Egentlig skulle Simone Glad have løbet forhindring i Oordegem, men hun har ombestemt sig og løber i stedet en 5000 meter i et stærkt besat A-heat i England. Efter den dårlige oplevelse ved NM 10.000 meter er AGF-løberen igen på toppen og satser på en hurtig tid.
Hjemmeside

Kupfalz-Gala – Weinheim (DE) 28. maj
Andreas Martinsen (1900) har haft sin hidtil bedste sæsonstart. I konkurrence mod to af de bedste tyske hækkeløbere (Traber 13,32s & Bühler 13,34s) kan Martinsen måske klare EM-kravet (13,70s) i Weinheim, som ligger i det sydtyske Baden-Württemberg. Der er imponerende bredde i sprintfelterne, hvor andre fra Mikkel Larsens træningsgruppe er med, bl.a. Mette Graversgaard (100m hæk & 200 meter) og Simon Hansen (100 & 200m).
Hjemmeside - startliste


DM Hold 12-15 & junior (16-19 år) indl. Aalborg 28. maj & Tårnby 29. maj
På de hjemlige breddegrader gælder det den indledende runde i årets holdturnering.
Mere info.

© Copyright Dansk Atletik Forbund