Loading...

NM Masters (NMACS) – Odense 1.- 3. juli

Odense er klar til nordisk atletikfest

26. maj 2016 · Jeppe Weinreich

Den 1. juli lyder startskuddet til de nordiske mesterskaber for Masters - NMACS. Få dage før den sidste tilmeldingsfrist er der tegning til tre festlige, men travle dage i Odense.

Om mindre end fem uger kommer Odense Atletikstadion til at stå i centrum af nordisk atletik. I hvert fald hvis vi taler Masters, altså atleter fra 35 år og opefter. Her finder de nordiske mesterskaber (NMACS) nemlig sted i en lang weekend fra d. 1.-3. juli.

Den officielle ansøgningsfrist udløber d. 1. juni kl. 24, og herefter vil det koste ekstra at deltage. Med næsten 300 atleter tilmeldt på nuværende tidspunkt er arrangørerne fra Odense Atletik tæt på at være i mål med det vigtigste aspekt. Nu handler det så om at få rekrutteret de mange officials, som der vil være brug for. En nok så vigtig ting.

”Det er den største udfordring lige nu. Vi har behov for rigtig mange hjælpere,” lyder det fra Andreas Jeppesen, tidligere dansk mester i højdespring for Esbjerg AM, nu ansat som sports- og udviklingschef i Odense Atletik – herunder event manager for NM.

Løftestang for kommende events
Odense var i perioden 2005-2010 fem gange vært for Store DM. Siden har det været småt med de store arrangementer, men det har Odense Atletik planer om at ændre ved.

”Der skal nye folk til, så vi forsøger lige nu at genopbygge en stærk organisation. Forhåbentlig bliver det kommende NM løftestang for fremtidige arrangementer i byen,” lyder det fra Jeppesen, der med den nye cykel- og atletikhal ved siden af stadion kan tilbyde deltagerne perfekte opvarmningsfaciliteter. Skulle sommervejret vise sig fra den mest lunefulde side, kan enkelte discipliner ligeledes flyttes derind.

Også formand for DAFs Masters Komité, Knud Høyer, glæder sig til mesterskabet.

1000 starter
”Rigtig mange taler stadig begejstret om Odense, som også var vært for NM i 1999. Så de vil gerne af sted igen. Jeg håber og tror på, at vi ender et sted omkring 350 atleter. Med 2½ til 3 starter i snit pr. deltager taler vi altså om godt 1000 starter. Det vil være rigtig flot,” lyder det fra Knud Høyer, som udover de officielle forpligtelser også får tid til at stille op i fire kastediscipliner – plus kastefemkampen.

Efter NM kommer den internationale Masters-atletik igen på danmarkskortet, når Aarhus i 2017 er vært for det væsentligt større EM (EMACS 2017).

”Odense bliver en slags forpremiere for EVACS. Danmark er altså vært for internationale mesterskaber to år i træk. Det er stort,” slår Knud Høyer fast.

Nordiske Masters Atletik Mesterskaber 2016 – Odense d. 1.-3. juli
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund