Loading...

Copenhagen Athletics Games

EM- og OL-billetter på spil ved CAG

01. juni 2016 · Jeppe Weinreich

Lørdag d. 18. juni lyder startskuddet til årets Copenhagen Athletics Games. Med termin bare en uge inden deadline for kvalifikation til EM står der meget på spil for flere af de danske topnavne.

Det traditionsrige Copenhagen Athletics Games har de seneste mange sæsoner haft termin i august. Dét brydes der med i EM- og OL-året 2016, hvor stævnet allerede finder sted lørdag d. 18. juni. Forhåbentlig sikrer flere af de danske topnavne sig billetten inden da, men sker det ikke, bliver stævnet en af de allersidste chancer for at gøre det (Aarhus Nordic Challenge d. 25. juni ligger dagen før deadline for EM-kvalifikation).

Startfelterne er først så småt ved at tage form, men allerede nu er der tegning til en række interessante konkurrencer set med danske briller. Arrangørklubben Sparta håber selvsagt at nogle af klubbens egne atleter kan drage fordel af hjemmebanefordelen. Det gælder bl.a. Nicolai Hartling på 400 meter hæk og Rasmus W. Jørgensen i stangspring, som i skrivende stund endnu ikke har indfriet EM-kravet. En tredje spartaner, Ole Hesselbjerg, løber førstkommende søndag 3000 meter forhindring i Bydgoszcz (EAA Outdoor Classic), og skulle det ikke lykkes ham her at forbedre sig de sidste 0,51 sekunder, som han mangler i forhold til OL-kravet, bliver løbet på Østerbro afgørelsens time. Det forventes, at Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) – som en uge forinden har løbet finale ved NCAA i Eugene – vil støde til. Dermed er der lagt op til et yderst interessant møde mellem nr. 2 og 4 på alle tiders rangliste.

CAG
Efter et forfærdeligt vejr ved CAG 2011 har arrangørerne de seneste fire år kunnet byde på perfekte vejrmæssige rammer. Forhåbentlig holder mønstret i 2016. (Michael Hyllested)

Trajkovski møder OL-bronzevinder
Den anden dansker i NCAA-finalen, Andreas Trajkovski (Sparta), vandt i fjor længdespringskonkurrencen ved CAG med (vindbegunstigede) 7.82 meter. EM-kravet lyder på 7.95 meter, og Trajkovski kommer på sin hjemmebane ikke til at savne motivation med bl.a. bronzevinderen fra det seneste OL, Will Claye (USA) med i feltet - og naturligvis de to klubkammerater Morten Jensen og Benjamin Gabrielsen.

Disse er blot nogle af mange navne, som forventes at dukke op på Østerbro Stadion lørdag d. 18. juni (start kl. 16). Stævnechef Henrik Paulsen anmoder allerede nu alle danske atletikudøvere om at tilmelde sig.


Copenhagen Athletics Games – lørdag d. 18. juni 2016

Hjemmeside

- Tilskuere: Entre: 100 kr. - kan købes ved indgangen på selve dagen eller i Marathon Sport butikkerne.

- Aktive: Hjemlige atleter bedes sende deres tilmelding til hpa@sparta.dk - sidste frist er d. 12/6.

© Copyright Dansk Atletik Forbund