Loading...

Optakt

Bueno jagter EM-billet i Andalusien

02. juni 2016 · Jeppe Weinreich

1900-løberen har fået start på 1500 meteren ved fredagens EA Outdoor Classic i Huelva. Løbet indleder en lang weekend med adskillige danske topnavne til start i udlandet. Allerede i dag torsdag er en række løbere i aktion i Bagsværd og norske Jessheim.

Sidste weekend bød på flere gode præstationer, bl.a. en dansk rekord, men desværre ingen opfyldelse af hverken EM- eller OL-krav. Det kommer måske i de kommende dage, hvor endnu en travl weekend står for døren med adskillige starter i det store udland. Der indledes på hjemlig grund, nærmere bestemt i Bagsværd.

Torsdag d. 2. juni
Baneturneringen 6. runde – Bagsværd
Der er forhindringsløb på programmet denne gang. Anna Emilie Møller (Blovstrød), der satte dansk rekord sidste lørdag, nøjes denne gang med at pace sin træningsmakker Louise Rode, som håber at klare kravet til U20-VM. Til gengæld er Simone Glad (AGF) interessant nok tilmeldt løbet, mens Abdi Hakin Ulad får lidt fart i benene med en start på 3000 meter – uden forhindringer.

Norwegian Milers Club – Jessheim (NOR)
En stærk Odense-trio – Peter Glans, Andreas Lommer og Peter G. Ejersbo – løber sæsonens første 1500 meter i Norge, hvor de får selskab af 31-årige Michael Schmidt (KIF), der for tre uger siden åbnede flot med 3:48,50 i Manchester.

Fredag 3. juni
11
th Meeting Iberoamericano (EA Outdoor Classic) – Huelva (ESP)
Andreas Bueno (1900) har vist god form i sine to første løb – 3:39,94 og 3:40,89.
I det sidstnævnte måtte han tage til takke med en plads i B-heatet.
”Jeg regner stærkt med A-heatet denne gang. Mit seneste 3:40-løb var et virkelig skidt og ujævnt løb, så jeg er overbevist om, at jeg er i form til PR (3:38,44, red.),” lyder det fra Bueno, der skal løbe 3:39,40 for at sikre sig EM-billetten.

29. Tyczka na Molo - Sopot (POL)
Stangspringer Rasmus W. Jørgensen (Sparta) har 5.40 meter som sit bedste denne sæson. Fredag og lørdag jagter han det danske EM-krav på 5.60 meter - begge gange i Polen.

Lørdag 4. juni
Lundahoppet – Lund (SWE)
Højdespringer Janick Klausen (1900) åbnede for en uge siden sæsonen fint med 2.16 meter. Lørdag er han med ved et springstævne i skånske Lund. Samtidig er der i Aarhus arrangeret et lille springstævne med bl.a. Martha Traoré (Sparta) til start i længdespring.

Putbos Memorial Leon Buyle – Oordegem (BEL)
Stina Troest (Amager AC) er tilbage på samme bane i Belgien, hvor hun sidste weekend satte dansk årsbedste på 400 meter hæk med 56,52 sek.

Søndag d. 5. juni
16
th European Festival (EA Outdoor Classic) – Bydgoszcz (POL)
Via sportschef Piotr Haczek har flere danske navne fået start ved det polske stævne, som indgår i European Athletics’ stævneserie. De to U20-løbere Benjamin Lobo Vedel og Anne Sofie Kirkegaard får dermed stiftet bekendtskab med de baner, som de skal løbe på ved næste måneds U20-VM.
400m – Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM)
3000m forh. - Ole Hesselbjerg (Sparta)
Stangspring – Rasmus W. Jørgensen (Sparta)
1500m – Line K. Schulz (Aalborg AM)
400m hæk – Anne Sofie Kirkegaard (Sparta)

Sparkassen-Gala – Regensburg (GER)
Et kæmpestævne i Bayern med 1200 deltagere, hvor lørdagen er forbeholdt ungdomsklasserne. Søndag gælder det eliten, og her finder man disse navne i nogle fint besatte felter:
100m – Morten D. Madsen (Skive AM)
800m – Kristian U. Hansen (Aalborg AM)
400m hæk – Nicolai Hartling (Sparta)

Mandag 6. juni
Skara Racet – Skara (SWE)
Andreas Martinsen (1900) går efter EM-kravet (13,70) på 110 meter hæk ved dette sprintstævne i den lille by i Västra Götaland. Med i Sverige er hans træningsgruppe fra Aarhus 1900, bl.a. Mette Graversgaard.

Tirsdag 7. juni
Meeting International (EA Outdoor Classic) – Montreuil (FRA)
Andreas Bubes sæsonåbning (se den HER) var taktisk set ikke helt vellykket, men den viste, at formen er god. 800 meter-feltet i Frankrig ser perfekt ud for Bagsværd-løberen, der her bl.a. møder den stærke franskmand Bosse. På startlisten til kvindernes 400 meter hæk finder man Stina Troest.

Onsdag 8. juni
NCAA Championships – Eugene
Længdespring (finale) – Andreas Trajkovski (Sparta)
3000m forh. (indl.) – Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) (finale fredag)

© Copyright Dansk Atletik Forbund