Loading...

Nyt fra forbundet

DAF byder E-Sport Danmark velkommen i familien

29. maj 2016 · Pressemeddelelse

Banebrydende aftale mellem E-Sport og atletik åbner op for nye muligheder i krydsfeltet mellem gaming og idræt.

Dansk Atletik Forbund har optaget E-Sport Danmark som associeret medlem, og dermed indleder idrætten og Gaming for første gang i Danmark et formelt samarbejde, som bl.a. resulterer i, at E-Sport næste år er med som særskilt disciplin i næste år Skole OL.

Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, forklarer om aftalen: “Vi tror, at vi hver især kan lære meget af hinanden. Vi har drevet organisationsarbejde i mere end 100 år, og har mange års erfaring med frivilligt foreningsarbejde i en ganske kommerciel idrætsverden, hvilket vi forventer vil være et godt udgangspunkt for modningen af E-Sport Danmark i de kommende år”.

Men det er ikke kun E-Sport Danmark, som kan lære noget af samarbejdet understreger Jakob Larsen.

”Som traditionel idrætsgren er vi dygtige til at engagere dem, som er mest tiltrukket af vores aktiviteter. Men gaming kan noget mere end det. I sin natur er spillene indrettet mod at fastholde brugere uanset niveau, og her kan idrætten lære meget.”

Formand for E-Sport Danmark, Thomas Koed, uddyber bevæggrunden for indgåelsen af associeringsaftalen således:

“E-sporten er den hurtigst voksende sportsgren blandt piger og drenge, og i E-sport Danmark ønsker vi at skabe formaliserede rammer for alle de unge mennesker, der ønsker at "game". Forældre skal trygt kunne sende deres børn ned til den lokale E-sports forening, som jo meget vel kan ligge i det lokale idrætscenter”.
 
Aftalen omhandler dog ikke kun udveksling af viden og ideudvikling. Således vil E-Sport som led i aftalen også indgå i programmet for næste års Skole OL, som i disse dage foregår rundt omkring i hele landet. “Skole OL har siden starten i 2009 bestået af atletik, hvilket jo gav mening, da hele fundamentet for OL er netop atletik. Men vi har længe haft et ønske om at udbrede Skole OL til flere idrætsgrene. Det sker i 2017, og E-Sport bliver altså en af de nye aktiviteter, som kommer på programmet i 2017”, forklarer Jakob Larsen.

Om E-sport
E-sport Danmark er landsorganisationen for alle der elsker at game på PC, Konsol eller andre platforme. I sit arbejde søger E-Sport Danmark at sikre et socialt omdrejningspunkt for gaming. Blandt sine mål har E-Sport Danmark, at vi i Danmark skaber trygge rum, som på sigt vil skabe nogle af verdens bedste E-sports atleter.

 
Drøftelserne mellem Dansk Atletik Forbund og E-Sport Danmark har stået på i mere end et år. Den første kontakt opstod i forlængelse af en samarbejdsaftale indgået mellem det internationale atletikforbund IAAF og den internationale organisation for E-Sport, IeSF.

© Copyright Dansk Atletik Forbund