Loading...

NCAA Championships

Trajkovski og Dybdal klar til den store finale

06. juni 2016 · Jeppe Weinreich

To danske atleter er med, når det amerikanske universitetsmesterskab – NCAA – begynder i Eugene natten til torsdag dansk tid.

”Det bliver den største kulisse, jeg nogensinde har sprunget i - med plads til 25.000 tilskuere. Indtil nu har jeg kun set finalen på tv, så det bliver super fedt selv at være en del af det hele i år.”

Sådan lyder det fra Andreas Trajkovski (Sparta), som onsdag nat (kl. 3.00) dansk tid er med i længdespringsfinalen på Hayward Field i Eugene, Oregon. 24 deltagere – 12 fra hver af de to regioner – er på plads i den direkte finale, hvor de ni bedste efter tre omgange får yderligere tre forsøg.

”Jeg er blevet helt klar igen efter at have døjet med en ankelskade i nogle måneder. Og min træner siger, jeg er klar til at springe langt. Det vigtigste for mig er at springe så langt som muligt for at skaffe point til mit hold (Arkansas Razorbacks, red.). Vi vil gerne herfra med holdmesterskabstitlen. Men jeg ville da lyve, hvis jeg siger, jeg ikke selv går efter at vinde – eller i det mindste komme på podiet,” udtaler 23-årige Trajkovski, der skal springe 7.95 meter for at komme til EM.

Jakob Dybdal Abrahamsen
Mens det vil være en positiv overraskelse, om det skulle lykkes ham at komme i top-3, så er der lidt større forventninger til forhindringsløber Jakob Dybdal Abrahamsen, som kommer til mesterskabet med den næst hurtigste tid af alle. Jo, det er gået stærkt for den 21-årige 1900-løber, der deltog i sit første stævne (en 1500 meter i Marselisborghallen) så sent som i januar 2012 - og nu mindre end 4½ år efter er tæt på både EM- og OL-kravet. Inden da havde han dog løbet en del i orienteringsklubben Pan – uden helt samme succes.

”Jeg var ret hurtig, men det lykkedes mig at være ret dårlig til orienteringsløb,” siger Jakob Dybdal med et glimt i øjet i dette optaktsportræt, som hans universitet Eastern Kentucky står bag – se det HER.

Dybdal løber i det første af to semifinaleheat onsdag nat kl. 2:02 dansk tid. Finalen finder sted fredag nat.  

NCAA Championships – Eugene 8.-11. juni 2016

© Copyright Dansk Atletik Forbund