Loading...

(foto: Lars Møller)

Skole OL

Kronprinsen skød Skole OL i gang

08. juni 2016 · Pressemeddelelse

Frem til og med fredag dyster 7.280 skoleelever om at vinde Skole OL 2016.

H.K.H. Kronprins Frederik holdt en peptalk og skød Skole OL-finalen 2016 i gang på Østerbro Stadion i København. De næste fire dage kæmper 7.280 elever fra 303 klasser og 138 skoler om at vinde i kast, løb og spring.

”Med præcis 59 dage til OL i Rio er det en stor fornøjelse at se, hvordan OL-ringene ikke kun kan motivere verdens bedste atleter, men også helt almindelige skolebørn, som dyster om Skole OL-medaljer,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard, og fortsætter:

”Skole OL afvikles for ottende gang i træk, og selvom alle Skole OL-finaler er noget særligt, så er årets finale ekstra speciel, fordi det er OL-år. OL-ringene ses alle steder i medierne for tiden og også her på stadion. Det lægger børnene mærke til, og det får dem til at give lidt ekstra både i konkurrencerne og på tilskuerpladserne. Det ser i hvert fald sådan ud, når man kigger på deres røde kulør i kinderne, sveden på panden og tilråbene fra sidelinjen,” slutter Niels Nygaard, mens Skole OL-finalen afvikles lige bag ham.

Skole OL lever op til mange af traditionerne fra OL. Finalestævnet indledes således med indmarch, velkomsttaler og tænding af olympisk ild. Inden konkurrencerne i sprint, kast og spring gik i gang, skød H.K.H. Kronprins Frederik bogstaveligt talt Skole OL i gang med et løb på to kilometer.

En stolt direktør
Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, er tydeligt stolt over Skole OL

”Det har været endnu en fantastisk Skole OL-sæson. Omkring 30.000 børn har deltaget i Skole OL-afviklinger, og dermed sætter vi igen i år rekord. I alt har 1.635 klasser fra 446 4.-7. klasser spredt ud over hele Danmark været tilmeldt Skole OL. Det er imponerende tal, men Skole OL appellerer også til de fleste, da det er en cocktail af socialt samvær, fællesskab og bevægelse. For kan man ikke løbe, så kan man måske kaste, springe – eller heppe på klassekammeraterne.”

Fra næste år og frem til 2019 kommer finalen til at foregå i Aarhus.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund