Loading...

(screenshot)

Spitzenleichtathletik Luzern

Sara Slott tilbage på toppen efter overbevisende sejr

15. juni 2016 · Jeppe Weinreich

Den nordiske rekordholder fjernede enhver tvivl om hendes nuværende form, da hun med 55,20 sek. sikkert besejrede den regerende europamester Eilihd Doyle.

Sara Slott Petersen er tilbage på toppen efter en stærkt forsinket sæsonstart. Det danske EM- og OL-håb gjorde al tvivl om hendes nuværende form til skamme, da hun på en kølig tirsdag aften i Luzern med 55,20 sek. vandt foran europaranglistens nr. 1, Eilihd Doyle (GBR). En forrygende formmelding efter afbud til sæsonens fire første Diamond League-stævner.

”Vi havde ikke kunnet håbe på mere,” lød det efter løbet fra træner Mikkel Larsen, der bekræftede, at de holder sig til den oprindelige stævneplan, og at næste start derfor bliver Aarhus Nordic Challenge d. 25. juni.

”Måske bliver der et enkelt løb mere inden EM, i ugen efter Aarhus. Det må vi lige se an. Men vi skal ikke presse citronen for hårdt.”

Det indledende heat ved EM i Amsterdam skydes i gang d. 8. juli, mens der imellem EM og OL bliver mulighed for starter i de to Diamond League-stævner i hhv. Monaco (15/7) og London (22.-23/7).

Det danske OL-håb lå placeret på bane 3 med favoritten Doyle på bane 4. Som ventet var hun et stykke efter skotten, der vandt Diamond League i Doha, men med 150 meter igen viste Sara Slott takterne fra 2015-sæsonen og begyndte at rykke, inden hun med godt 50 meter igen kunne gå forbi. - se løbet HER

Trods den sene sæsonstart er hun allerede nu på højde med sidste års niveau. Således ville de 55,20 sek. have været dansk rekord for ét år siden. Dengang hed sæsonåbningen 55,73 sek. den 23. maj.

Stina Troest vandt forinden B-heatet i 56,85 sek. Et lille halvt sekund fra sæsonbedste, men det kølige vejr -12-13 grader – satte en mærkbar dæmper på alle resultaterne.

Sæsonbedste til Bube
Andreas Bube var også tilfreds med sin indsats på 800 meteren, hvor han kom ind på en 4. plads i 1:46,79 min. – en forbedring af hans sæsonbedste med 0,08 sek.

Taktikken var at løbe mere aggressivt fra start end i de to foregående løb, og det lykkedes. Bagsværd-løberen fik placeret sig i den forreste halvdel af feltet og tog de positionskampe, som opstod undervejs. - se løbet HER

Næste stævne i Classic Permit-serien bliver Janusz Kusociński Memorial førstkommende lørdag i polske Szczecin, og det bliver med Bube til start sammen med bl.a. træningsmakkeren Adam Kszczot.

Spitzenleichtathletik - Luzern 14. juni 2016
400 meter hæk K
A-heat
1. Sara Slott Petersen, DK-Aarhus 1900 55,20 sek. SB
2. Eilihd Doyle, Storbritannien 55,57 sek.
3. Wenda Nel, Sydafrika 56,07 sek.
B-heat
1. Stina Troest, Amager AC 56,85 sek. SB
800 meter M
1. Amel Tuka, Bosnien-Herzegovina 1:45,56 min.
4. Andreas Bube, DK-Bagsværd AC 1:46,79 min. SB
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund