Loading...

Copenhagen Athletics Games (18/6)

Topnavne jagter EM- og OL-billetter på Østerbro

16. juni 2016 · Jeppe Weinreich

Lørdagens Copenhagen Athletics Games kommer til at stå i EM- og OL-jagtens tegn. Selvom flere af de danske elitenavne nok ville ønske, at billetten allerede var booket, er der stadig et krav, som skal klares – og det skal ske senest den 26. juni (EM). Her byder CAG sig til som en oplagt mulighed, når de bedste danske navne for en gangs skyld møder stærk modstand på hjemmebane. Forhåbentlig kan det presse dem det sidste stykke hen mod opfyldelse af kravet.

Arrangørklubben Sparta stiller selv med de fleste kandidater, og der er lagt op til en masse spændende konkurrencer. Her er fem forventede højdepunkter:

400 meter hæk M (kl. 17.15)
Nicolai Hartling kommer ikke til at savne modstand på 400 meter hæk, som tegner til at blive en af de helt flotte øvelser. Den walisiske verdensmester fra 2011, Dai Greene, figurerer på startlisten. Han har ikke helt samme niveau som dengang, men åbnede sæsonen tirsdag i Luzern med 50,02 sek. under kølige forhold. Uruguays Andrés Silva ankommer med et friskt sæsonbedste på 49,28 fra Prag. Hartling – der i fjor satte dansk rekord med 50,02 sek. - skal løbe 50,50 sek. for at komme med til EM. Det kræver en klækkelig forbedring af hans sæsonbedste på 51,35 sek.

Stangspring (kl. 17.35)
Stangspringer Rasmus W. Jørgensen klarede for nylig EM-kravet ved at komme over højden 5.60 meter, og nu har han blikket rettet mod OL-kravet, som hænger ti cm højere oppe. Blandt de stærke udlændinge i denne øvelse er briten Luke Cutts, der i vinter klarede netop 5.70 to gange, samt den overraskende sølvvinder fra VM 2011, cubaneren Lazaro Borges.

3000 meter forhindring (kl. 17.50)
For Ole Hesselbjerg bliver det en kamp mod uret, når han på 3000 meter forhindring skal forsøge at presse sig det sidste halve sekund ned til OL-kravet på 8:30,00 min. Stævnechef Henrik Paulsen har i den 12. udgave af CAG skabt et stort startfelt med flere stærke afrikanske løbere, som forhåbentlig kan trække feltet ned til en god tid. Det gælder først og fremmest Ugandas Benjamin Kiplagat, som har været med i tre store finaler (OL og VM), og for nylig vandt EAP-stævnet i Geneve med 8:22,05 min. (PR: 8:03,81 – 2010). Med en bronzemedalje ved de kenyanske mesterskaber for tre uger siden må Justus Lagat også regnes blandt topfavoritterne. Senest har også Jakob Dybdal Abrahamsen meldt sin ankomst. Efter to hårde løb ved NCAA-mesterskaberne var det ikke planen at løbe, men med udsigt til at kunne konkurrere i et af de stærkeste forhindringsløb på dansk grund nogensinde har 1900-løberen ombestemt sig.

Længdespring (kl. 18.20)
En anden USA-baseret atlet, Andreas Trajkovski, er naturligvis med ved CAG, hvor han har en sejr fra i fjor at forsvare. Ved den lejlighed sprang han 7.82 meter – 13 cm kortere end EM-kravet. Med i feltet er – udover en håndfuld udenlandske navne - den nordiske rekordholder Morten Jensen og en tredje Sparta-atlet, Benjamin Gabrielsen.

110 meter hæk (finale kl. 18.35 – indl. 16.20)
På mændenes korte hæk er Andreas Martinsen (Aarhus 1900) stærkt opsat på endelig at få has på EM-kravet (13,70 sek.). Også her er der et stort opbud af stærke navne, bl.a. Sekou Kaba (CAN), som i fjor vandt CAG i ny stadionrekord 13,47 sek.

Andre steder
Andre interessante starter udgøres af mændenes 400 meter med junioreuropamesteren Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM), der ved CAG 2014 som 16-årig fik et mindre gennembrud. U20-VM er sæsonens stor mål for ham, men EM-kravet på 46,35 sek. er en mulighed. Mændenes 100 meter samler stort set hele den danske sprintelite, heriblandt den danske mester Morten D. Madsen (Skive AM). Traditionen tro sluttes der af med 800 meter-løbet ”Wilson Kipketer Tribute”, som skydes i gang kl. 19.10. Spartas Nick R. Jensen er eneste danske løber i det stærke A-heat.

Af de seks navne, som er udtaget til OL, er det kun Stina Troest (Amager AC) på 400 meter hæk, som stiller til start.

Copenhagen Athletics Games – Østerbro d. 18. juni kl. 16.00
Hjemmeside

Entré: 100 kr. Billetter købes ved indgangen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund