Loading...

Aarhus Nordic Challenge

Sara ser frem til at blive presset

24. juni 2016 · Jeppe Weinreich

Der var optimisme at spore blandt de danske profiler ved fredagens pressemøde.

Duellen mellem europaranglistens nr. 3 og 4 er selvsagt hovedattraktionen ved lørdagens Aarhus Nordic Challenge. Ukraineren Hanna Titimets skulle være ankommet torsdag, men et aflyst fly betød, at hun først ankommer fredag aften. Imens lader Sara Slott Petersen op til mødet, og selvom det kun bliver hendes anden start denne sæson, var der ingen usikkerhed at spore på fredagens pressemøde. Udsigten til at blive presset hårdt på hjemmebanen generer hende ikke det mindste.

”Nej, absolut ikke. Jeg løber helt klart bedst, når jeg bliver presset, så jeg ser frem til at få den fornemmelse igen. Det gør det også mere seværdigt for publikum. Der er ingen tvivl om, at hvis jeg slår Titimets i morgen, så bliver det også en god tid,” lød det fra det danske OL-håb., som også kunne fortælle, at hun inden EM har planlagt endnu en start – ved Paavo Nurmi Games i Åbo på næste onsdag.

Optimisme
Med på pressemødet var tre af hendes klubkammerater fra Aarhus 1900. I modsætning til Sara mangler de endnu at indfri kvalifikationskravet til EM. Sidste chance er lørdag, og med udsigt til et entusiastisk hjemmepublikum og en god, om end lidt usikker vejrprognose, var der optimisme at spore på Helnan Hotel Marselis.

”Først så det ikke så godt ud med udsigt til megen vind, men det har ændret sig helt nu. Samtidig er startfeltet bare blevet stærkere og stærkere,” lød det fra 1500 meter-løber Andreas Bueno, der inden pressemødet lige nåede en lille joggetur langs vandet med en konkurrent og god bekendt, sydafrikaneren Folavia Sehohle, der ifølge Bueno har tænkt sig at gå efter OL-kravet, hvilket er godt tre sekunder hurtigere end EM-kravet på 3:39,40 min. En tid, som Bueno adskillige gange denne sæson har været yderst tæt på at klare. 800-meter-løberen Kristian Uldbjerg løber i Norge fredag, men bliver fløjet til Aarhus, så han – forhåbentlig – kan føre Bueno gennem de første 1000 meter i omkring 2:25-2.26 minutter.

Indisk hækkeløber venter Martinsen
Hans navnebror Andreas Martinsen har flere gange været under kravet på 110 meter hæk, men alle gange med for megen vind i ryggen. Med både indledende heat og finale har han to chancer for at komme under de påkrævede 13,70 sek., og i den indiske rekordholder Thingalaya Siddanth kan Martinsen se frem til at få kam til sit hår. Siddanth ramte OL-kravet 13,47 sek. i maj måned, men med +2,1 m/s i ryggen ved den lejlighed er inderen fortsat på jagt efter OL-billetten.

”Jeg føler, at jeg har rigtig gode chancer for at klare EM-kravet i morgen. Og publikum kan være sikker på én ting: At jeg vil give alt hvad jeg har i morgen!”, slog Martinsen fast. Hækkeløberen har i øvrigt aldrig været mere trimmet. Den næsten fedtfri kampvægt er således presset næsten tre kilo ned til 86 kg.

Janick Klausen
Hvad højdespringer Janick Klausen kan præstere i morgen, ligner mere et åbent spørgsmål. Han er fortsat midt i en længere proces, der skal føre ham helt tilbage på toppen.

”De sidste halvanden uge har vi lavet arbejdet med nogle ting, som har givet mig en noget bedre fornemmelse for mit tilløb – og så kommer springet også. Det plejer det at gøre. Men jeg aner ikke, hvordan det kommer til at gå i morgen. Men jeg har en god fornemmelse,” lød det fra Janick Klausen, der skal lægge seks cm til sit sæsonbedste på 2.20 meter for at sikre sig en EM-billet. – se interview HER

Verdensklasse på vej
Stævnechef Mikkel Larsen kunne med tilfredshed konstatere, at flere af de engagerede atleter kommer til Aarhus i topform. 100-meter-løberen Kemar Hyman (CAY) løb således 10,13 sek. (+1,0) i Madrid torsdag aften, mens Eric Cray på 400 meter hæk satte nationsrekord med 48,98 sek. Det placerer philippineren som nr. 12 i verden denne sæson. Ved samme stævne nåede længdespringer Andreas Trajkovski (Sparta) ud på 7.65 meter. Han springer også i Aarhus i en konkurrence, som er blevet flyttet fra kl. 12 til kl. 16.

Aarhus Nordic Challenge - lørdag d. 25. juni
Tidsskema, startliste og anden info på https://www.1900am.dk/aarhusnordicchallenge

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund