Loading...

Ingen tvivl om, hvem stævnets hovednavn var. (foto: Lone Dybdal)

Aarhus Nordic Challenge

Sara Slott kom, så og sejrede

25. juni 2016 · Jeppe Weinreich

Den nordiske rekordholder leverede varen foran sine mange fans, da hun sikkert vandt den imødesete duel på 400 meter hæk i sæsonbedste 55,13 sek. På mændenes lange hæk viste også Nicolai Hartling højt niveau med 50,51 sek.

Sara Slott Petersen viste lørdag i Aarhus, at hun ved EM om to uger må regnes blandt medaljefavoritterne. I en duel på 400 meter hæk mod europaranglistens nr. 3, ukraineren Hanna Titimets, vandt dansk atletiks største profil således sikkert med en margin på 0,75 sekund. Vindertiden 55,13 sek. er sæsonbedste og en forbedring af hendes egen stadionrekord sat ved stævnet i fjor.

Sara_Dybdal
Sara kommer først over den sidste hæk. (L. Dybdal)

”Allerede efter tre hække er Titimets bag mig, og herfra kunne jeg slet ikke mærke hende. Det var nærmest som et træningsløb. Der er stadig mange små ting at arbejde med, men det var rigtig fint i dag og bedre end i Luzern. I dag klarer jeg en ekstra hæk med 16 skridt. Jeg føler stadig, at der er meget mere at hente,” udtalte hun efter løbet. Onsdag har hun i Finland en allersidste start inden EM i Amsterdam (6.-10. juli).

Hartling 0,01 sek. fra EM-krav
På mændenes 400 meter hæk kom den danske rekordholder Nicolai Hartling (Sparta) uhyre tæt på EM-kravet 50,50 sek., da han i et heat med særdeles højt niveau blev nr. 5 i 50,51 sek. Helt fremme var den 21-årige Juander Santos fra den Dominikanske Republik med personlig rekord 49,43 sek. bare 0,01 sek. fra stadionrekorden.

Hartling_Dybdal
Hartling (nr. 2 fra højre) på vej mod karrierens 3. hurtigste tid. Til venstre vinderen Juander Santos. (Lone Dybdal)

”De første 200 meter var mine bedste nogensinde. De første fire-fem hække begynder at sidde nu,” lød det fra Hartling, som efter en beskeden sæsonstart for første gang denne sæson viste sit niveau fra i fjor, hvor han pressede den danske rekord ned til 50,02 sek. Om han bliver udtaget til EM trods den manglende hundrededel, bliver afgjort søndag, hvor det danske hold bliver offentliggjort.

Martinsen styrter
Andreas Martinsen satsede stærkt på at klare EM-kravet på 110 meter hæk, men efter en god start kom han for tæt på den første hæk og styrtede på den efterfølgende, hvorved han fik trukket klubkammeraten Christian Nielsen med sig i faldet. I det indledede heat blev Martinsen noteret for 13,92 (-1,0).   

Martinsen_Dybdal
Martinsen falder til jorden, mens Christian Nielsen bliver revet med. (Lone Dybdal)

Mændenes 1500 meter gik planmæssigt med haren Kristian Uldbjerg Hansen igennem de første 1000 meter i 2:25 min. Noget overraskende faldt de førende løbere herefter tilbage, og med 400 meter igen lå Andreas Bueno (1900) pludselig alene i spidsen.

”Det gik rigtig stærkt på de første omgange, så da jeg pludselig selv skulle holde føringen, kom jeg i tvivl, om jeg kunne holde tempoet,” forklarede Bueno, der herefter blev overhalet af flere løbere, heriblandt Peter Glans. På de sidste 100 meter fik Bueno overskud igen og kunne gå op og snuppe 2. pladsen i 3:41,79 min. - 1,49 sek. efter svenske Jonas Leandersson.

Bueno_Dybdal
Bueno går ud på sidste omgang i front. (L. Dybdal)

Peter Glans 3:42,73 min.
Bag Bueno imponerede Peter Glans (OA/OGF) med stor personlig rekord 3:42,73 min. Dermed fik fynboen opfyldt sit sæsonmål, nemlig at slå Allan Zachariasens gamle klubrekord (3:42,8). Også Mikkel Dahl-Jessen (AGF) havde grund til at glæde sig. Med 3:46,19 min. på 9. pladsen fik han skåret godt to sekunder af den PR, han satte som 18-årig i 2012.

Et væld af personlige rekorder
De to mellemdistanceløbere var blot nogle af de forbløffende mange danske atleter, som drog fordel af et internationalt stævne på dansk grund og forbedrede deres PR. På 400 meteren pressede Rasmus Jensen (OA/OGF) og Kasper Olsen (Hvidovre AM) sig eksempelvis ned til hhv. 48,15 og 48,43 sek.  For førstnævnte var der tale om en forbedring på hele 0,78 sek. Vinderen af den nationale 800 meter, Line K. Schulz (AAM), fik ligeledes en stor PR med hjem fra Aarhus med 2:08,67 min.

Højdespringer Janick Klausen var blevet syg umiddelbart før konkurrencen, og med afbud fra både ham og Jonas Kløjgård fusede lige den øvelse noget ud.

Tre stadionrekorder
Det var blot den anden udgave af Aarhus Nordic Challenge, og noget kunne tyde på, at en ny og tiltrængt stævnetradition er skabt. Tre stadionrekorder blev forbedret på en vindstille dag, og heldigvis faldt et par regnbyger før stævnets prime-time. Udover Sara Slott Petersen var det Kemar Hyman (CAY), som med 10,29 sek. slettede Nesta Carters 100 meter-rekord fra 2006 samt tyske Lena Urbaniek i kvindernes kuglestød med 17.39 meter.

Aarhus Nordic Challenge 25. juni
Resultatliste
Resultatliste – Aarhus Youth Challenge

© Copyright Dansk Atletik Forbund