Loading...

Nordiske Masters Atletik Mesterskaber

Odense er klar til tre travle dage

30. juni 2016 · Jeppe Weinreich

I morgen indledes NMACS i Odense, hvor 532 nordiske atleter de kommende tre dage kommer i konkurrence.

De yngste er 35, den ældste har rundet de 90 år. Fælles for dem er, at de ser stort på alder og fortsat har lysten og helbredet til at konkurrere i atletik. Fredag morgen kl. 9.00 indledes tre lange konkurrencedage ved de nordiske mesterskaber for masters, og med 532 deltagere fra de fem nordiske lande kommer Odense Atletikstadion og den tilstødende kastegård til at summe af liv en lang weekend.

Fredag kl. 11.45 er der åbningstale ved Knud Høyer, og formanden for DAFs Masters Komité glæder sig selvsagt til at byde de mange deltagere velkommen.

532 deltagere – 176 fra Danmark
”532 deltagere og heraf 176 fra Danmark. Det er jeg meget tilfreds med, og det er et rigtig godt afsæt for næste års EMACS i Aarhus, hvor jeg håber på 400 danske deltagere,” lyder det fra Knud Høyer, der sætter sin lid til, at dansk atletik kan være med helt fremme i medaljestatistikken, selvom Sverige og Finland traditionelt er ganske stærke.

”Ved det seneste EM i Ancona lå vi rigtig godt placeret i medaljestatistikken målt på antal deltagere. Det håber jeg, vi kan gentage i Odense.”

En udfordring
Den store udfordring for arrangørerne har været at skaffe nok officials, men også denne vigtige side af sagen, er på plads. Flere af de hjemlige deltagere har tilbudt at give et nap med, når de ikke er i konkurrence. Så alt falder forhåbentlig på plads, selvom meteorologerne varsler regn den kommende tid.

”Det bliver utroligt spændende. Jeg håber, at vi på vej hjem søndag aften vil kunne se tilbage på en succes på alle parametre,” slutter Knud Høyer.

Blandt de største danske profiler er den lokale Rosa Pedersen, hvis fødselsattest siger 25. februar 1930. Den vitale pensionist er regerende verdensmester i højdespring, længdespring og spydkast fra 2015 i Lyon. Rosa stiller op i aldersgruppen 85-89 år, hvor hun har verdensrekorden i længdespring med 2,93 og i højdespring med 0,95 meter.


NMACS – Odense d. 1.-3. juli 2016
Hjemmeside
- Startlister/resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund