Loading...

Fra stævnet i 2014, hvor Sparta vandt den indlagte klubkonkurrence. Også i år har de en pokal at forsvare. (DECA Text&Bild)

Världsungdomsspelen

3500 atleter indtager Ullevi

30. juni 2016 · Jeppe Weinreich

Mens masters-atleterne dyster i Odense, er der de samme tre dage stort dansk opbud af ungdoms- og senioratleter ved Nordens største atletikstævne, Världsungdomsspelen i Göteborg.

I sidste uge gav Bruce Springsteen to udsolgte koncerter på Ullevi i Göteborg. Fra fredag og frem til søndag er det så atletikkens tur til at indtage scenen ved den 21. udgave af det gigantiske Världsungdomsspelen, hvor 3500 deltagere står for i alt 8300 starter. Blot 60 procent af deltagerne er svenske, og dermed er eventen mere international end nogensinde før.

Sidste udkald til Tbilisi og Bydgoszcz
I næste uge udtages de danske trupper til U18-EM og U20-VM, og dermed er det sidste chance for de talenter, som stadig håber at indfri kvalifikationskravene til disse mesterskaber.

Selvom der er tale om et ungdomsstævne, har VU-Spelen fremdeles tag i en masse seniorer. På mændenes 200 meter er der således tilmeldt 132, hvor stort set hele den danske sprintelite her er at finde. I juniorklassen er Kristoffer Hari (Hvidovre AM) og Benjamin Lobo Vedel (AAM) blandt nogle af de stærke navne.

Ved stævnet i fjor satte Andreas Martinsen (1900) med 13,55 sek. den gældende danske rekord på 110 meter hæk. Som EM-deltager er han selvsagt ikke med i år; det er til gengæld flere navne, som ikke kom med til Amsterdam, eksempelvis Janick Klausen (1900) i højdespring og længdespringstrioen Trajkovski, Gabrielsen og Jensen.

Världsungdomsspelen – Göteborg d. 1.-3. juli

  • Hjemmeside (startlister, resultater og anden info)
  • Lørdag og søndag er der live-billeder på dette LINK

© Copyright Dansk Atletik Forbund