Loading...

Foto: Lone Dybdal

EM Amsterdam 2016 - 2. dag

Bube overbevisende videre til semifinale

07. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube havde styr på tingene i torsdagens indledende heat på 800 meter – og er klar til sin tredje EM-semifinale i træk.

AMSTERDAM – Det så legende let ud, da Andreas Bube side om side med franske Bosse løb over målstregen i det indledende heat på 800 meter torsdag formiddag. Sølv- og bronzevinderne fra EM 2012 løb kontrolleret det sidste stykke, og Bube havde overskud til at smile, da franskmanden lige akkurat tog sejren i 1:48,35 min. – én hundrededel foran det danske håb. Bube er efterhånden en erfaren mesterskabsløber, og rutinen fornægtede sig ikke.

”Jeg følte mig let og godt løbende, havde overskuddet til at træffe de rigtige beslutninger undervejs. I forhold til grandprix-stævnerne var det rart, at der kun var syv med i heatet, så der ikke opstod for megen tumult,” lød det efter løbet fra Bube. Fredag kl. 18.35 er der to semifinaler, og her bliver det alvor.

- se løbet HER

”Jeg ser det som en fordel, at der kun er to semifinaler. Jeg tror, at favoritterne vil tage det mere roligt, og at der derfor bliver løbet langsommere. Det er kun til min fordel, som jeg ser det.”

”Nu blev jeg nr. 2 i 2012 og nr. 4 i 2014, så jeg håber da at komme derop i nærheden, selv om jeg kun er seedet 9 eller 10. I år har jeg lige så stille bygget formen op,” lyder det fra Bube, som direkte adspurgt nævner træningsmakkeren og den regerende mester, Adam Kszczot, som sin guldfavorit.800m results

Ingen gaver til Bueno
For fødselaren Andreas Bueno blev det desværre ikke alle gode gange tre. Efter at have forsøgt i både 2012 og 2014 måtte 1900-løberen erkende, at det heller ikke blev denne gang, at han skulle nå en EM-finale på 1500 meter-finale. Bueno endte på en 11. plads i heat 2, som viste sig at være det langsomste af de tre. Dermed gik kun de tre første videre, og flere løbere med 3:36 som sæsonbedste måtte se sig slået ud.

Da ingen af løberne ville sætte fart, og Bueno ikke kunne finde en plads i inderbanen, gik han efter 500 meter frem og førte til 900 meter. Lige før klokken lød, kom der fart over feltet, og Bueno måtte se sig distanceret.

Bueno_Dybdal (1)
Bueno i front. (Lone Dybdal)

”Jeg følte, at jeg løb økonomisk hele vejen, men da de går forbi og jeg vil forsøge at ramme de andres fart, mærker jeg syren komme op i benene,” lød det fra en synligt skuffet løber.

EM Amsterdam - 6.-10. juli 2016
Resultater 2. dag

© Copyright Dansk Atletik Forbund