Loading...

De to favoritter Lewandowski og Amiel Tuka tager de to første pladser, mens overraskelsen Elliot Giles (GBR) snupper 3. pladsen foran Bube. (Lone Dybdal)

EM Amsterdam 3. dag (aften)

Bube forpasser finalen med 0,15s - Hesselbjerg på ærefuld 11. plads

08. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube havde ikke marginalerne på sin side, da han fredag aften blev slået ud i semifinalen.

AMSTERDAM - 0,15 sekund. Så lidt manglede Andreas Bube fredag aften for at fuldføre et enestående hattrick og klare tre EM-finaler på stribe. Bagsværd-løberen endte på en 4. plads i et taktisk heat 2, og det var lige akkurat ikke nok til avancement. Samlet sluttede han som nr. 9 – samme placering, som han var seedet til. I det første 800 meter-heat blev der løbet stærkere, og derfor kom de første fem videre herfra.

”Jeg havde egentlig regnet med finalepladsen, så jeg kan ikke være tilfreds med mit løb i dag. Jeg får ikke placeret mig rigtigt og bruger for mange kræfter undervejs. Jeg skulle have været mere kold og bare lagt mig bagerst,” lød det fra Bube med henvisning til, at han i kurven kom til at løbe på bane 2. Da han med godt 250 meter igen forsøgte at gå frem, kom den tidligere europamester Marcin Lewandowski ind foran ham. Og det kostede i sidste ende meget vel de manglende femten hundrededele.

Lewandowski og bosnieren Tuka tog de første to pladser med samme tid, mens briten Elliot Giles – som aldrig har løbet under 1:47 – noget overraskende tog finalepladsen med 1:47,31 mod Bubes 1:47,55 min.

Med sin exit vender Andreas Bube nu blikket mod OL-forberedelserne. Allerede tirsdag flyver han til Zakopane i det sydlige Polen, hvor der venter to ugers højdetræning sammen med Adam Kszczot, som fredag gik videre til finalen med den hurtigste tid af alle.

RES_800m
Samlet stilling efter de to semifinaler.

Ærefuld 11. plads til Hesselbjerg
Mændenes finale på 3000 meter forhindring var placeret lige før Dafne Schippers finaleløb på 100 meter. Rammerne var altså perfekte, da Ole Hesselbjerg gjorde sin entre. Det 14 mand store felt lagde langsomt ud, og Hesselbjerg fulgte med på en af de bageste pladser. Først på den sidste halvdel af løbet kom der fart over feltet, og herefter blev det hele splittet. Hesselbjerg lå nr. 12, men kunne på den sidste langside kæmpe sig op på en 11. plads i 8:42,27 min.

Hesselbjerg finale
Hesselbjerg kunne på den sidste langside gå forbi tyrkeren Duvar. (Lone Dybdal)

”Jeg havde håbet på en placering i top-10, men er alligevel godt tilfreds. Jeg var virkelig træt i dag. Jeg skulle kæmpe hårdt for at komme hertil. Men nu har jeg fået en fod indenfor og håber, at jeg i de kommende år kan være med i flere finaler,” lød det fra Hesselbjerg. Næste sommer er der VM på det olympiske stadion i London, men han knytter også et spinkelt håb til, at der ad bagvejen skulle vise sig en mulighed for at komme til Rio via en kvoteplads.

”Men det var en fed stemning i aften. Det er trods alt det største, jeg har oplevet,” sagde Hesselbjerg, der dukkede lidt forsinket op i mixed zone. Han blev inde på banen, så han lige kunne følge Schippers 100 meter-finale på tæt hold.

3000fhRES 
Alle resultater fra 3. dagen

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund