Loading...

(foto: Lone Dybdal)

EM Amsterdam - 3. dag (formiddag)

Martinsen og Troest leverer varen

08. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Trods regnfulde forhold viste hækkeløber Andreas Martinsen fredag middag med 13,65 sek. og en 3. plads i sit heat, at han er og bliver en mesterskabsløber. Det samme kan siges om Stina Troest, som et par timer senere ligeledes løb i sæsonens hurtigste tid.

AMSTERDAM – Hækkeløber Andreas Martinsen bekræftede igen, at han bare er bedst, når det gælder. Trods regnfulde forhold løb han fredag middag i sæsonens bedste tid 13,65 sek. (+0,3). Men vigtigst af alt snuppede han 3. pladsen i heat 1 og banede sig dermed direkte vej til lørdagens semifinaler (kl. 19.15) på 110 meter hæk.

Med regnen, der satte ind lige op til løbet, kom det helt uventet, at der blev løbet så stærkt. Vinderen Trajkovic satte cypriotisk rekord, og heatet var så stærkt, at Martinsen gik videre med den 5. bedste tid af 20 useedede løbere. Selv var han ikke overrasket over at løbe sæsonbedste lige i dag – og dermed komme under det EM-krav på 13,70 sek., som han har jagtet hele sæsonen, men i sidste ende fik dispensation fra. De 13,65 sek. er blot 0,1 sek. fra hans egen danske rekord.

”Egentlig ikke. Jeg er i kanongod form og ved bare, at jeg er bedst, når det gælder. Og det viser jeg også i dag. Nu glæder jeg mig bare til semifinalen i morgen,” lyder det fra Martinsens - se interview HER

Tredje semifinale på stribe
Nok var det relativt mange, som gik videre til semfinalen (24 ud af 31), men ikke desto mindre var det første gang siden 1946, at en dansk deltager på 110 meter hæk ikke er røget ud i det indledende heat. Martinsen forsøgte selv forgæves for to år siden i Zürich, men med EM-inde i 2015, VM-inde i år og nu EM har han klaret tre semifinalepladser på stribe. - se løbet HER

Finale er næppe realistisk, men drømmen om OL lever endnu, selvom det ikke er denne sidste chance for at klare de påkrævede 13,47 sek., som Martinsen tænker på før semifinalen.

”Nej, nu skal jeg bare gå ud og gøre mit bedste og nyde at være i en EM-semifinale. Men det er da klart, at hvis jeg rammer den, så bliver det rigtig godt. Og så kan jeg også klare kravet.”


RES110hæk

Flot og sikker præstation af Troest
Godt to timer efter var det Stina Troests tur til at løbe. Og hun leverede ligeledes en flot og sikker præstation, da hun vandt sit heat på 400 meter hæk i nyt sæsonbedste 56,32 sek. Dermed kan hun lørdag aften gøre Sara Slott Petersen selskab i semifinalerne.

”På forhånd var jeg lidt nervøs før den femte hæk, hvor jeg normalt kan have problemer. Men i dag følte jeg, at jeg havde kræfterne til at tage den med 15 skridt, men jeg valgte ikke at satse og tog den med 16. Måske prøver jeg i semifinalen. Nu er jeg videre til den. Det var målet. Så må det briste eller bære i semifinalen,” lyder det fra 22-årige Troest, som på den sidste langside fik presset sig foran sin franske rival Aurelie Chaboudez.

Troest
Stina Troest først over målstregen. (Lone Dybdal)

”Det var dejligt lige at slå hende, men jeg følte ikke, at jeg kæmpede alt for meget for at gøre det.” - se løbet HER

Trods sejren har Troest trukket yderbanen i den sidste af de tre semifinaler. Sara Slott Petersen – som sad på tribunen og fulgte løbet – er havnet på bane 5 i det andet heat. Kl. 20.20 lyder startskuddet til den første semifinale.

RES 400hækindl

Samlet resultat af 1. runde. Som det ses, havde Stina Troest bedste tid af de 25 useedede løbere.

Alle resultater 3. dag

© Copyright Dansk Atletik Forbund