Loading...

Alle foto: Lone Dybdal

EM Amsterdam (4. dag)

Historisk: To danske kvinder i samme EM-finale

09. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Sara Slott Petersen levede op til sin favoritrolle og vandt lørdag aften sikkert sin semifinale. Bare fem minutter senere fuldendte Stina Troest en historisk dansk dag og løb sig ligeledes i finalen som en samlet nr. 7.

AMSTERDAM – To danske kvinder i samme EM-finale i hækkeløb. Hvad der for nogle få år siden ville have lydt utopisk, blev lørdag aften en realitet.

Som ventet havde Sara Slott Petersen ingen problemer med at klare sig videre. I det andet semifinaleheat kunne hun se norske Amalie Iuel lægge usædvanligt stærkt ud, men den nordiske rekordholder løb sit eget løb og kunne på den sidste langside sikkert gå forbi og vinde i 55,59 sek. foran Iuel, der med 55,79 sek. forbedrede en 33 år gammel norsk rekord. - se løbet HER

Sara400semi
Sara sejrer i den hurtigste tid af alle tre heat.

”Jeg kørte rimelig hårdt på indtil ottende hæk. Så begyndte jeg lige så stille at geare ned og tog et ekstra skridt inden den sidste hæk. Mikkel (træner, red.) havde sagt, at hvis jeg kom først over den sidste hæk, så kunne jeg bare kigge op på storskærmen, og hvis jeg følte de andre var langt fra mig, kunne jeg bare tage gassen. Og det følte jeg, at jeg gjorde,” lød det efter løbet fra Sara Slott Petersen, der erkender, at hun nu er guldfavorit. - se interview HER

”Jeg må være favorit nu. Jeg løb med mest overskud i dag. Léa Sprünger (schweizer, red.) er min værste konkurrent. Hun løb dårligt i dag, men får hun skridtene til at passe, så kan det blive svært at kæmpe mod hende med hendes lange ben.”

Troest fuldender dansk triumf
I det sidste heat stod det klart, at Stina Troest med en tid under 56,05 sek. kunne komme til finalen med en 4. plads. Den 22-årige Troest lagde stærkt ud fra yderbanen, og trods en enkelt fejl ved den sjette hæk var hun godt med, da løberne kom ind på langsiden. Her snuppede hun på de sidste meter 3. pladsen for næsen af europaranglistens nr. 3, Anna Titimets (UKR), der med 56,18 sek. overraskende blev slået ud. Stinas tid 56,03 sek. er sæsonbedste og hendes ottende 56-tid i lige så mange løb i år. - se løbet HER

Troest semi
Er jeg videre? Stina Troest afventer resultatet.

”Stina laver en fejl på sjette hæk, hvor hun forsøger at løbe med 15 skridt. Hun må tage et ekstra skridt, og det koster kræfter på det sidste stykke, hvor hun løber hjem med 17 skrift. Men heldigvis er Stina nu så stærk, at hun kan gøre det,” lød det fra Jørgen Troest uden for mixed zone, hvor de to historiske hækkeløbere blev taget imod af træner Mikkel Larsen og en yderst tilfreds sportschef, Piotr Haczek.

Den store finale løbes søndag kl. 17.05, og her får Stina Troest bane 1, mens Sara Slott Petersen er på bane 3.

400hæksemiRES

Samlet resultat. Som det ses, sikrer Troest sig semifinalepladsen med en margin på 0,14 sek.

Ukrainer ødelagde Martinsens løb

En tændt Andreas Martinsen stod en time forinden foran sit måske vigtigste løb i karrieren. Det lovede godt. I de to foregående heat blev der sat både ungarsk og norsk rekord, så forholdene var tydeligvis perfekte. Ventede der en dansk rekord? Efter en god start (reaktionstid 0,122s – det næst hurtigste i heatet) tabte Martinsens allerede efter første hæk terræn i forhold til de bedste, og i mål blev han på 7. pladsen noteret for 13,89 sek. – 0,24 sek. langsommere end i semifinalen.

Martinsensemi
Ukraineren Kopanayko giver Martinsens hånden efter løbet.

”Jeg kommer rigtig godt ud af blokken, men ukraineren ødelægger simpelthen mit løb, ” sagde Martinsen umiddelbart efter med henvisning til konkurrenten Serhiy Kopanayko (nr. 8 i 13,97s), som løb til højre for ham på bane 3. ”Han rammer mig med sin arm på de første tre hække. Jeg kan bare ikke gøre noget. Det var dét OL,” lød det fra en forståeligt ærgerlig Martinsen, inden han hurtigt fortsatte videre ud af mixed zone.

Niveauet på 110 meter hæk var ganske højt. Hvor 13,47 sek. var nok til finale i Zürich 2014, skulle der denne gang 13,40 sek. til.  

Martinsen res. semifinale

© Copyright Dansk Atletik Forbund