Loading...

Ole Hesselbjerg og træner Heidi Jensen i Amsterdam. Sidstnævnte manglede i 2000 blot 0,32 sek. i at komme til Sydney på 1500 meteren. Nu kommer hun så med til Rio i rollen som træner. (Lone Dybdal)

OL

Hesselbjerg skal til Rio

15. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Forhindringsløberen har i 11. time fået en af de allersidste kvotepladser. Dermed kan dansk atletik sende otte udøvere til Rio, hvilket er det største antal siden München 1972.

Ole Hesselbjerg kan ånde lettet op. De 0,51 sek., som han manglede i at opfylde OL-kravet på 3000 meter forhindring, kommer ikke til at spolere hans ambition om at løbe i Rio. Tirsdag meddelte IAAF, at der ville blive uddelt nogle få kvotepladser i fire discipliner – deriblandt mændenes 3000 meter forhindring. Hesselbjerg var placeret på ranglisten som nr. 44, og der skulle fyldes op til 45. Efter indstilling fra DAF har bestyrelsen i DIF, der er olympisk komite i Danmark, nu udtaget 26-årige Ole Hesselbjerg.

”Forløbet har været virkelig hårdt for mig – både fysisk, men ikke mindst mentalt. Da jeg var så tæt på ved løbet for 10 uger siden, sagde alle, at jeg nok skulle klare det. Siden har jeg konstant prøvet at finde løb, hvor jeg kunne kvalificere mig, men når man løber konkurrencer hele tiden, så er det svært at få trænet ordentligt,” siger Ole Hesselbjerg i en pressemeddelelse.

Han var hele tiden opmærksom på, at muligheden for at få adgang til legene i Rio via en kvoteplads lå og lurede i baggrunden.

Blot den tredje i historien
”Hver evig eneste morgen har jeg som det allerførste tjekket ranglisten for at se, hvor jeg lå. Så det er vidunderligt, at jeg klarede det, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted. Atletik er det største ved OL, så det er noget helt specielt som atletikudøver. Men jeg kan ikke sige præcis, hvad jeg forventer mig af OL – de tanker har jeg simpelthen ikke turdet gøre mig endnu,” siger Ole Hesselbjerg, der bliver den blot tredje danske deltager i disciplinen efter Alf Olesen (KIF) i 1948 og senest Wigmar Pedersen (AGF) i 1972. Forhindringsløbet har været på OL-programmet siden 1900 - under skiftende distancer, men siden 1920 har det været 3000 meter.

Hesselbjerg
Hesselbjerg under EM. (Lone Dybdal)

Morten Rodtwitt, der er DIF’s OL-chef de mission, glæder sig over at kunne byde velkommen på holdet til forhindringsløberen.

”Han har virkelig kæmpet for det, og jeg er rigtig glad for, at det lykkedes til allersidst. Med sin finaleplads ved EM i Amsterdam viste han, at har niveauet til at konkurrere ved OL, og han slutter sig til et imponerende stærkt dansk atletikhold,” siger Morten Rodtwitt.

Største hold siden 1972
Med Ole Hesselbjergs udtagelse står det fast, at Danmark får hele otte atletikudøvere med til OL i Rio. Det er det største danske atletikhold ved et OL siden München 1972.

Med Ole Hesselbjergs kvoteplads ligger det fast, at det danske hold ved Rio formelt kommer til at bestå af 120 atleter. Reelt er der tale om et hold på 126 atleter, da en rytter fra fire kilometer-holdet (cykling), en håndboldspiller og fire fodboldspillere formelt vil have status af reserver. Men da de træner og bor med de andre atleter op til og under legene i Rio og kan benyttes i konkurrencerne, bliver de af DIF betragtet som 100 procent fuldgyldige medlemmer af det danske hold.

I den kommende tid vil der blive sat navne på deltagerne i fodbold, håndbold og dressur, oplyser DIF.

© Copyright Dansk Atletik Forbund