Loading...

Ronni Jensen ved Para-OL i London 2012. (Lars Møller)

Paraolympiske Lege - Rio 2016

Diskoskaster får kvoteplads til Para-OL

19. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Den Internationale Paralympiske Komité har tildelt Danmark en ekstra kvoteplads i atletik. Den går til diskoskaster Ronni Jensen fra Aarhus 1900, der i juni vandt en sølvmedalje ved EM i para-atletik.

I første omgang blev han forbigået, men nu kan diskoskaster Ronni Jensen alligevel godt pakke den store kuffert. Han skal til Rio. De tre danske kvote-pladser var ellers blevet uddelt, men en fjerde dukkede op i 11. time, og da Ronni Jensen trods forbigåelsen har fortsat sin træning, har DHIF nu udtaget ham til legene, som afvikles 7.-18. september.

Elitechef i DHIF og Danmarks chef de mission Michael Møllgaard Nielsen glæder sig over, at det er blevet muligt at indlemme Ronni Jensen i den danske PL-trup.

”Ronni har fortjent en plads på holdet, og der er ingen tvivl om, at han kan gøre sig gældende ved PL. Samtidig er han med sin erfaring en god type at have med for de mange unge atleter, der kan støtte sig til ham,” siger Michael Møllgaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Ronni Jensen fik debut ved De Paralympiske Lege i London 2012, hvor han kastede sig til en 10. plads. Det resultat vil den nylige EM-sølvvinder forbedre i Rio.

”Jeg går efter en plads i finalen og en placering blandt de bedste otte. Og så må vi se, hvor langt det rækker på dagen,” siger han.

Foruden Ronni Jensen er diskoskaster Kristel Høj Walther, længdespringer og sprinter Daniel Wagner Jørgensen og mellemdistanceløber Christoffer Vienberg udtaget til at repræsentere Danmark i atletik ved de Paralympiske Lege. I alt kommer 16 danske para-atleter med, fordelt på fem sportsgrene.

© Copyright Dansk Atletik Forbund