Loading...

Anne Sofie Kirkegaard - her i semifinalen ved sidste års VM-U18. Torsdag gælder det semifinalen ved VM-U20. (DECA Text&Bild)

VM-U20

Anne Sofie sikrer sig det lille q

20. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Anne Sofie Kirkegaard er i semfinalen på 400 meter hæk, men det var med marginalerne på sin side – helt nøjagtigt 0,07 sek.

Anne Sofie Kirkegaard og træner Lars Kristiansen kunne onsdag formiddag ånde lettet op. Semifinalepladsen ved VM-U20 var netop kommet i hus, men det skete ikke helt så sikkert som håbet. I det fjerde indledende heat på 400 meter hæk klarede Anne Sofie med 59,96 sek. - over 2 sek. fra PR - nemlig ikke en plads blandt de fire første, som gik direkte videre. Hun måtte derfor vente til resultatet af det femte og sidste heat for at være helt sikker på at komme med på en af de fire tider, som gav avancement, og her var det sloveneren Simoncic, som med 60,03 sek. trak det korteste strå.

"Ja, det holdt lidt hårdt i dag. Det tog på trænerens nerver. Annes første 200 meter var ellers hendes bedste nogensinde, men herefter løber hun lidt for inaktivt, og da en brite styrter, mister hun lidt fokus," fortæller Lars Kristiansen.

Planen var at løbe med 16 skridt til og med femte hæk og herefter med 17. Og det holdt hun.

"Det var for at holde lidt igen og spare kræfter. I semifinalen skulle det gerne være med 16 skridt til og med syvende hæk. Der er ingen tvivl om, at Anne er i bedre form, end det hun viser i dag. Den seneste træning hernede var bedre end ved Ungdoms-VM sidste år (hvor hun satte sin gældende PR med 57,88s, red.). Så hun skal gå ud og løbe sin chance i morgen. Hun skal ned omkring sin PR for at komme i finalen, bedømmer jeg."

Anne Sofie har i semifinalen fået den udmærkede bane 3. Hun løber i heat 2 kl. 19.02.

VM-U20 – Bydgoszcz (POL) d. 19.-24. juli 2016

2. dag
400 meter hæk indl. heat 4
1. Tereza Vokálová CZE 58,62 sek. Q
5. Anne Sofie Kirkegaard DEN 59,96 sek. q
Samlet resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund