Loading...

Sara før starten på EM-finalen. (DECA Text&Bild)

Diamond League

Sidste start før Rio

21. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Fredagens start i London bliver for Sara Slott Petersen den sidste før OL i Rio. I den vigtige generalprøve møder den danske europamester for første gang nogensinde Dalilah Mohammad, verdens klart hurtigste i år.

Fra det ene olympiske stadion til det næste. Fredag kl. 21.39 sætter Sara Slott Petersen sig til rette i startblokken på London Olympic Stadium, som over to dage danner ramme om det sidste Diamond League før OL. Syv af de ni deltagere i aftenens heat på 400 meter hæk skal til Rio, og løbet i London udgør en interessant optakt, ikke mindst med tilstedeværelsen af Dalilah Mohammad. Den 26-årige amerikaner løb i verdens suverænt hurtigste tid i år, da hun ved US Trials i Eugene – dagen efter Saras EM-triumf - vandt i 52,88 sek. En overbevisende sejr, som alt andet lige gør hende til OL-favorit.

Første møde med verdens nr. 1
Overraskende nok har Dalilah Mohammad og Sara Slott Petersens veje endnu ikke krydset hinanden. De skulle have dystet ved Diamond League i Birmingham tidligere på sæsonen, men her var der afbud fra danskeren. I 2014 og 2015 var Dalilah stort set fraværende på verdensscenen, og i hendes hidtil bedste sæson – 2013, hvor det blev til VM-sølv – var Sara væk grundet graviditet.

Dalilah
VM Moskva 2013. Dalilah Mohammad (tv) vinder sølv efter Zuzana Hejnová. (DECA Text&Bild)

Dalilah Mohammad fik sit gennembrud som 17-årig i 2007, hvor hun i Ostrava vandt guld ved VM-U18. De næste mange sæsoner stagnerede hun, og der skulle gå seks år, inden man igen så hende løbe i Europa. Til gengæld vendte hun tilbage på højeste niveau og løb ti gange den sæson under 55 sekunder, med VM-sølvet i Moskva som kronen på værket. Herefter var hun væk i to år. I et interview med FloTrack efter sejren ved US Trials udtalte hun om de år, at fraværet i ’14 skyldtes personlige problemer, mens hun var skadet i ’15.

Ubekendte faktorer
Med i London er briten Eilidh Doyle, der imponerede med sejren i Monaco forleden, mens man på startlisten kigger forgæves efter Jamaicas stærke navne. Verdensranglistens nr. 3, Janieve Russell, som tidligere på sæsonen vandt DL i Rom i tiden 53,96 sek., blev skadet op til de nationale mesterskaber, men er stadig inde i billedet. Jamaica har således officielt udtaget fire atleter i disciplinen.

Startliste 2207

Den endelig startliste til fredagens løb. Øvelsen tæller IKKE med i Diamond League Race.

Den tjekkiske verdensmester Zuzana Hejnová, hvis eneste start daterer sig til d. 26. maj, er en anden ubekendt faktor. Efter EM udtrykte hun på sin blog ærgrelse over ikke at kunne være med, men slog igen fast, at alt handler om at blive klar til Rio, hvor der løbes indledende natten til tirsdag (15.-16. august) kl. 2.30 dansk tid. 

London Anniversary Games (Diamond League) 22.-23. juli 2016
Samlet startliste (én time skal lægges til tidspunkterne)

TV3 Sport2 & SVT1 sender live fra London fredag kl. 21-23, mens det lørdag fra 16-18 er på TV3 Sport1 & SVT2, at det foregår.

NB! Husk også, at Anna E. Møllers finaleløb ved VM-U20 (fredag kl. 20.00) kan følges på Eurosport2, som sender live fra kl.18.45.

© Copyright Dansk Atletik Forbund