Loading...

Lord Sebastian Coe sammen med alle deltagerne. (Getty Images)

European Youth Leader Forum 2016

Masser af inspiration & en oplevelse for livet

02. august 2016 · Dennis Mägi & Mads Moos Larsen

Mens Europas bedste atleter dystede på det olympiske stadion i Amsterdam, deltog Dennis Mägi og Mads Moos Larsen som Danmarks repræsentanter i det sideløbende European Youth Leader Forum (5.-11. juli). Det blev en oplevelse for livet for de to unge Aarhus 1900-ledere.

Vi var to danske repræsentanter, der igennem DAF Børn og Ungdoms-komité havde fået denne fantastiske mulighed sammen med 68 andre unge imellem 16-26 år fra 48 europæiske lande. I samarbejde med European Athletics deltog vi i forskellige workshops, hørte foredrag og debatter. Alt sammen med dét formål at styrke ungdomsatletikken, for vores vedkommende i Danmark, men også på internationalt niveau.

Vi ankom til Amsterdam tirsdag middag, hvorefter vi blev transporteret med bus til hostelet, hvor vi skulle bo resten af ugen. Som deltagerne efterhånden tjekkede ind, gik det op for os, hvor mange forskellige nationer vi egentlig var samlet med. Da alle var ankommet, oplevede vi først Amsterdam med en kanalrundfart, og senere spiste vi aftensmåltidet sammen på restaurant, så alle kunne lære hinanden at kende.

Thorkildsen
Den dobbelte olympiske mester i spydkast, Andreas Thorkildsen, var en blandt flere berømtheder, som deltog i seminaret. (privatfoto)

Over al forventning
Den efterfølgende dag cyklede vi i samlet flok ud på universitet, hvor det resten af ugen stod på workshops og foredrag. Disse var langt bedre end forventet. Vi blev introduceret til stedet, og derefter var det bare at holde tungen lige i munden.

”Personal development”, ”Project management” & ”Innovation Communications” var emnerne de tre første dage. Yderst inspirerende folk fra forskellige firmaer, der arbejder med netop disse ting, fik forklaret, hvor vigtigt det blandt andet er at tro på sin idé, og vigtigst af alt at lade være med at sidde alene med den. Samtidig hørte vi fra tidligere ungdomsledere, der havde deltaget ved forummet årene før, hvordan de havde arbejdet med den idé, der engang var låst, men i dag er ført ud i livet. Dette blev præsenteret gennem spændende foredrag.

Youth Forum
Hver aften var der lejlighed til at se topatletik på tætteste hold. (privatfoto)

Vi blev også alle bedt om at forberede et projekt, som vi selv havde arbejdet med hjemme i Danmark, som vi efterfølgende skulle præsentere på 90 sekunder. Dette var især spændende, da alle var engagerede i at gøre en forskel, og alle havde en forskellig og spændende måde at gøre det på, hvor nogle bestemt kan tages i brug herhjemme. Dette er noget vi vil tage videre til Ungdomskomiteen, og som I helt sikkert vil komme til at høre mere om.

En stjerneparade
Udover at vi skulle arbejde, lytte og udfolde vores idéer, hørte vi blandt andet IAAF præsident Lord Sebastian Coe fortælle om sin tid som atlet og planerne for Rio 2016, hvorefter der efterfølgende var tid til hyggesnak og billeder.

Andre tidligere og nuværende topnavne fortalte om deres karriere og vejen til verdenstoppen: Den dobbelte olympiske mester i spydkast, Andreas Thorkildsen, Rens Blom – tidligere verdensmester i stangspring - samt den engelske 800meter-løber Jenny Meadows. Det mest inspirerende var dog at høre Nelson Mandelas bar-nebarn fortælle, hvor vigtige vi var som ungdomsledere i atletikken, da fremtidens arbejde jo ikke afhænger af vores børn, men af ”YOUth”.

Mandela
Nelson Mandelas barnebarn sammen med Dennis Mägi. (privatfoto)

Som prikken over i’et var vi alle dage inde at se aftensessionerne på det olympiske stadion, hvor vi havde pladser sammen med resten af det danske hold, samt alle andre atleter og trænere. Det var en fornøjelse at se vores klubkammerat Sara Slott Petersen vinde guld foruden en masse anden god atletik.

En oplevelse for livet
Denne tur har for os begge været en oplevelse for livet, med en masse inspiration pakket med hjem i bagagen, som vi nu vil viderebringe til Børn & Ungdoms komitéen. Vi anbefaler varmt alle unge, der sidder med noget på hjertet, men ikke ved hvordan de skal gå videre med det, om at kontakte os, da vi i fælleskab vil kunne skabe et bedre miljø i dansk atletik. Til de to personer, der næste gang skal med, kan vi kun ønske god tur, for det er noget I vil kunne bruge, og huske resten af jeres liv, og som er svært at forklare på skrift!

Tusinde tak til DAF & BU-komitéen for, at vi fik denne fantastiske oplevelse!

Dennis Mägi & Mads Moos Larsen

European Youth Leader Forum har været afholdt ved hvert EM siden Göteborg 2006. Det 6. Forum finder sted i Berlin 2018.

© Copyright Dansk Atletik Forbund