Loading...

Navne

Chr. Birk vil booste sofa-atletikken med ny app

11. august 2016 · Jeppe Weinreich

Med løbe-appen Endomondo gjorde han det sjovere for millioner af mennesker at løbe en tur i skoven. Nu har iværksætteren Christian Birk sat sig for at gøre det mere spændende at se på atletik. Det sker med en ny app ved navn ”Roster”, som man siden i går har kunnet downloade gratis via App Store.

Christian Birk"Jeg synes jo selv, at atletik er vildt fedt. Men det er langtfra alle, der som jeg kan sidde ned i tre timer og følge et Diamond League stævne på tv. Så jeg tænkte, om ikke man kunne gøre oplevelsen mere interessant og sjov, hvis man sad med sit eget hold og dystede med vennerne.”

Sådan lyder det fra Christian Birk, der trods adskillige DM-titler på 200 og 400 meter nok mest er kendt som én af de tre skabere af Endomondo, løbe-appen, der sidste år blev solgt til en amerikansk sportstøjsproducent for 575 mio. kr. Hans nye projekt hedder ”Roster”, og der er tale om en atletikkens pendant til de populære manager-spil, som der findes herhjemme inden for bl.a. cykling og fodbold. Med den rette OL-timing har appen siden i går kunnet hentes gratis i App Store (foreløbig kun til iPhone – 5S eller nyere modeller).

Konceptet er enkelt: Som atletikmanager stiller man et hold på ni atleter – én mand og én kvinde fra hver af atletikkens fire hovedgrupper plus en holdkaptajn. Og så scorer man point, alt efter hvordan de ”virkelige” atleter klarer sig ved de store stævner. Bonus for personlige rekorder, sæsonbedste, verdensrekorder og så fremdeles.

En voksende industri
”Det minder meget om diverse managerspil, som man kender fra cykling og fodbold herhjemme. I USA er det kæmpestort inden for NFL og NBA (amerikansk fodbold og basketball, red.). Det forventes, at sofa-NFL bliver en større industri end selve NFL,” fortæller den 40-årige Christian Chou Birk, der har fået sin amerikanske kones efternavn indføjet og nu har base i New York. For den tidligere sprinter kommer pengene dog i anden række, når det handler om det nye projekt.

”Roster skal ses som et forsøg på at uddanne folk til at se på atletik, og dermed få sporten bedre promoveret. Uden for sportens kredse er det jo de færreste, der kan nævne bare tre atletiknavne.”

Appen er stadig i sin udviklingsfase, og hensigten med lanceringen nu er at få den ud til en masse brugere, så udviklerne kan få noget feedback.

”Vi har samlet et superteam, synes jeg. Men det er alle folk, som arbejder gratis på deltid. Budgettet er begrænset, men hvis det viser sig, at der er basis for det, kan der blive skudt flere penge i det. Vi skulle gerne finde et bæredygtigt niveau,” fortæller Birk over telefonen fra Bornholm, hvor han p.t. forsøger at holde lidt ferie, selvom møder og programmering fylder meget lige nu.

Ashton Eaton
Verdensrekordholderen i tikamp, amerikaneren Ashton Eaton, er én af dem, som er tilknyttet projektet.

”Jeg kender Ashton gennem Piotr Buciarski, som har været manager for ham. Og han synes, det kunne være supersjovt at være med, selvom hans OL-forberedelser jo fylder meget. Ashton er i alle amerikanske medier lige nu. Men efter OL går der jo fire år, før den samme opmærksomhed vender tilbage,” fortæller Birk, der ikke tøver med at anse den komplette tikæmper som værende en større atlet end en vis herre fra Jamaica.

Birks egen interesse for atletik er usvækket.

”Med hensyn til dansk atletik, så følger jeg det jo kun på afstand, da jeg bor i New York, men med de mange gode resultater, som specielt de unge talenter har leveret de seneste par år, har jeg da tit tænkt: Hold da op!”

”Roster” kan hentes her:
https://itunes.apple.com/dk/app/id1102383168 (kræver iPhone S5 eller nyere modeller)
(ved søgning i App Store er det bedst at skrive ”Roster Athletics”)

Der er daglige konkurrencer under OL. Deadline for at lave sit eget hold er fredag kl. 14.30.

Facebook-side for Rooster

Foto: Christian Birk ved RødBlå Vinter i Göteborg 2003. (DECA Text&Bild)

© Copyright Dansk Atletik Forbund