Loading...

Lars Nielsen og Jørgen Hein (screen shot)

Talentudvikling

Aalborg bliver landets fjerde ATK-Talentcenter

17. august 2016 · Jeppe Weinreich

Fra den 1. september skal Aalborg AM lede et nyt ATK-Talentcenter.

Der findes regionale ATK-Talentcentre i Aarhus, Ballerup og Nordsjælland/Østerbro, men fra den 1. september er der også et i Aalborg. Det blev officielt mandag, hvor formand for Aalborg AM, Jørgen Hein, underskrev aftalen med Lars Nielsen, cheftræner i EliteKraftCenter Vest. Seancen – som blev transmitteret live på TV2 Nord - fandt sted på Gammel Torv i Aalborg, hvor byens unge under OL kan prøve kræfter med nogle af legenes mange sportsgrene, ikke mindst atletik.   

”Vi har arbejdet på det i nogle år, og nu er det endelig lykkedes. Så jeg er en stolt formand. Vi har i klubben 39 unge talenter, som vil blive tilknyttet centret, og derudover vil vi gerne have resten af Nordjylland med, Dybvad, Hjørring og Sæby for eksempel, og samle det her i Aalborg,” lød det fra Jørgen Hein.

Også Lars Nielsen glæder sig over at have fået Aalborg med.

Et stort potentiale
”Vi kan se et stort potentiale i Aalborg og Nordjylland. Talentudvikling handler jo ikke om, hvor god man er, men om hvor god man kan blive. Og det vil vi gerne være med til at udvikle. Det er et hårdt og langvarigt arbejde at udvikle talenter, men det her er det første skridt på vejen,” udtalte Lars Nielsen, som samtidig fremhævede mange af de tidligere topnavne, som fik deres atletikopdragelse i Aalborg – med Joachim B. Olsen som det mest kendte eksempel. Også faciliteterne i Aalborg taler for et talentcenter, mener Lars Nielsen.

”Skovdalen Stadion er jo et af de få ”rene” atletikstadioner, og med hallen, som man nu har fået, så har man i Aalborg og Nordjylland nogle ganske unikke faciliteter.”  - se indslaget fra TV2 Nord HER (spol frem til 7:58 min.)

Læs mere om DAFs Decentrale TalentUdvikling (DTU) – klik HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund