Loading...

Med Saras beslutning om at løbe 200 meter bliver øvelsen et af de forventede højdepunkter - og en gentagelse af duellen fra DM-inde i marts (billedet), hvor hun i kamp mod Mette Graversgaard (th) generobrede sin danske rekord på distancen. (Lone Dybdal)

Store DM

Sara skifter hækkene ud med sprint

24. august 2016 · Jeppe Weinreich

Fem danske OL-deltagere har meldt deres ankomst til weekendens danske mesterskab i atletik i Aarhus. Hovednavnet er naturligvis Sara Slott Petersen, der i stedet for en sikker sejr i favoritøvelsen 400 meter hæk har valgt at gå efter titlen på 200 meter.

Knap er de danske OL-deltagere i atletik vendt hjem, før konkurrencerne kalder igen. Førstkommende weekend er Aarhus for andet år i træk vært for DM, og med den flotte indsats i Rio er forhåndsinteressen stor. Ikke mindst med arrangørklubben Aarhus 1900’s egen Sara Slott Petersen til start.

OL-sølvvinderen løber torsdag aften 400 meter hæk ved Diamond League i Lausanne. Her er der lagt op til en revanchematch mod de amerikanske guld- og bronzevindere fra Rio, men når Sara Slott tre dage senere løber på Ceres Park, fravælger hun 400 meter hæk og stiller i stedet til start på 200 meter.

Diamond League
”Sara har et stramt program i Diamond League med stævner to torsdage i træk*, men hun vil samtidig også meget gerne løbe ved DM, så 200 meteren om søndagen passer bedst ind. Her kan hun i modsætning til 400 meter hæk se frem til få noget modstand,” lyder det fra Mikkel Larsen med henvisning til den anden løber i hans træningsgruppe, 20-årige Mette Graversgaard, der for nylig løb de 200 meter i 23,91 sek. – bare 0,04 sek. langsommere end Sara Slotts bedste tid, som er dansk rekord indendørs.  

Den danske rekord på distancen udendørs blev sat af 80’ernes store sprinter Dorthe Rasmussen for 33 år siden i det gamle DDR og lyder på 23,36 sekunder.

”Det er ikke en rekord, som vi sigter efter på søndag. Det handler først og fremmest om at vinde, men man ved jo aldrig. Det handler også meget om vejrholdene,” understreger den succesfulde træner. 

EM-navne
Udover de fem OL-deltagere kan publikum (50 kr. for én billet til begge dage) opleve navne, som alle var med ved EM i Amsterdam: Rasmus W. Jørgensen (Sparta) i stangspring, Andreas Martinsen (1900) på 110 meter hæk og Nicolai Hartling (Sparta) på 400 meter hæk. Sidstnævnte vandt ved NM-U23 sidste lørdag også den ”flade” 400 meter og går i Aarhus efter igen at vinde dobbelt.

Store DM - Aarhus d. 27.-28. august 2016
Mere info

 

*Sara løber Diamond League i Zürich igen d. 1. september. 400 meter hæk indgår ved stævnet ikke i Diamond League Race, men øvelsen er ekstraordinært blevet føjet til programmet. Herefter resterer der blot to starter for hende: Diamond League i Bruxelles d. 9/9 og - efter planen - DT-finale dagen efter på Østerbro.

Atletik i tv
TV3 Sport 1 sender fra torsdag aftens stævne i Lausanne fra 21.15-22.00 (Sara løber kl. 21.25). Grundet Vejle-AB (+opfølgning på 1. divisionskampen) får seerne ikke stævnets første del fra 20.00-21.15 med "live". Hele stævnet sendes dog forskudt fra 22.30-0.45. Hvad angår NRK1 og SVT1/SVT2 er transmissionerne denne gang flyttet til hhv. NRK2 og SVT12, som knap så mange kan se i DK. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund