Loading...

Peder P. Nielsen - her ved VU-Spelen på Ullevi i 2012. (DECA TExt&Bild)

Store DM

DM-optakt: Spring

26. august 2016 · Jeppe Weinreich

Efter halvandet års konkurrencepause gør trespringer Peder P. Nielsen comeback, mens 33-årige Morten Jensen i længdespring skal forsøge at forsvare den titel, som han lidt overraskende sikrede sig i fjor; så fald bliver det hans 11. af slagsen. Kvindernes højdespring tegner ligeledes helt åbent.

Længdespring
Da Morten Jensen (Sparta) i fjor vandt sin 10. titel med 7.71 meter (+2,1) foran sine unge klubkammerater Benjamin Gabrielsen og Andreas Trajkovski, kom det som noget af en overraskelse. I år vil det faktisk være noget mindre sensationelt, om det sker. Trajkovski er nemlig rejst tilbage til USA, og Gabrielsen ligger med 7.53 meter efter Jensen, der ved CAG i år nåede ud på 7.70 meter. Med 7.51 meter har den 19-årige Sebastian Pedersen forbedret sig kraftigt i år og ligner bestemt én, der kan blande sig i Sparta-opgøret.

Hos kvinderne bliver der forventelig også tale om en titel til Sparta. Martha Traoré er klar favorit til at vinde sit tredje mesterskab i træk, også selvom Emma Beiter Bomme (Sparta) med 6.13 meter på ranglisten bare er 10 cm efter. Bomme har kun én gang været over de seks meter, mens Traoré har gjort det et utal af gange i indeværende sæson.

Højdespring
Spændingen ligger ikke i, om Janick Klausen (1900) vinder, men med hvilket resultat han gør det. 2.20 meter har han sprunget i år, og formen fejler ikke noget, forlyder det. Men om han uden at blive presset kan nå de højder, vil vise sig. Den forsvarende mester Jonas Kløjgård skulle efter en længere pause være på vej tilbage, men en duel mod Klausen må vente til DM-inde. Michael Mikkelsens mesterskabsrekord på 2.21 meter blev i øvrigt sat i netop Aarhus ved DM i 1990.

Kvindernes konkurrence er til gengæld én af de mest åbne ved dette års DM. De fire bedste på ranglisten ligger mellem 1.77 og 1.74 meter i år. Højest har Mathilde Diekema (1900) og Rikke Andersen (Sparta) sprunget med 1.77 meter, og Diekema nåede så sent som sidste weekend over 1.76 meter ved DM Mangekamp. I fjor måtte Rikke Andersen se sig knebent besejret af Sofie Albrechtsen (1900), som ikke er med denne gang.

Stangspring
Dansk atletiks stærkeste navn i de tekniske øvelser lige nu, Rasmus W. Jørgensen (Sparta), har med fem konkurrencer over 5.55 meter i juni og juli vist sit højeste niveau nogensinde. Klubkammeraten Mikkel M. Nielsen (5.00m i år) har droslet lidt ned på træningsmængden, men må alligevel være favorit til sølvmedaljen, selvom både Mikkel Ringsted (KIF) og den danske mester indendørs Michael Christiansen med forbedringer til 4.90 meter i år begynder at nærme sig de 5.00 meter.

Den danske rekordholder Caroline Bonde Holm (Sparta) deltog ikke i fjor, men er med igen og klar favorit foran Line Renée Jensen (Sparta). Sølvvinderen fra de norske mesterskaber, Cathrine Larsåsen (Sparta) er med udenfor DM-konkurrence.

Trespring
Her er der et glædeligt gensyn med Peder P. Nielsen (Sparta), der springer for første gang i halvandet år. Ligesom hans træner Anders Møller i sin tid - med stor succes – forsøgte sig med, vil Peder som noget nyt sætte af med det ”forkerte” højre ben – og forkortet tilløb. Om det er nok til at holde den 18-årige færing Tórur Mortensen (14.94m i år) og den anden 1900-springer, Dennis Mägi, bag sig, skal blive interessant at se.

Janne Nielsen (1900) ligger med 13.04 meter i år næsten en halv meter foran nærmeste konkurrent, Jessie Ipsen (KIF), og det vil være en stor overraskelse, om ikke Janne sikrer sig sejren på hjemmebanen.

Startliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund