Loading...

Mændenes 800 meter var den disciplin, som havde største fremgang rent deltagermæssigt. Her vinder Andreas Bube sit indledende heat. (Lone Dybdal)

Store DM

Det bedste DM i mange år

30. august 2016 · Jeppe Weinreich

Antallet af deltagere såvel som det generelle resultatniveau ved sidste weekends DM var det bedste i mange år. Det samme gjaldt ikke mindst Aarhus 1900’s afvikling af mesterskabet.

Nok var der plads til flere tilskuere på Ceres Park i weekenden, men de som var til stede i Aarhus, blev vidne til et flot afviklet DM. Udover de tre mesterskabsrekorder, som blev forbedret, fik man i flere andre øvelser, bl.a. kvindernes 200 meter og 100 meter hæk, det bedste vinderresultat siden 80erne.

Statistikken taler også sit tydelige sprog, som man kan se på nedenstående diagram. I alt var der 388 deltagere - med fremgang hos begge køn.

Deltagerantal

Nok var der enkelte tyndt besatte discipliner, men overordnet blev der præsteret på et markant højere niveau end tidligere, som disse tal fra databasen All-Athletics viser (summen af de 144 bedste resultater bedømt ud fra IAAF’s scoringstabel). Der er stadig et stykke op til vore nordiske naboer, men afstanden er blevet mindre, og kurven bekræfter således kun den positive udvikling, som dansk atletik er inde i.

ResultatniveauDM

Direktør Jakob Larsen var til stede i Aarhus, og han kunne drage tilbage til forbundets kontor i Brøndby med et stærkt positivt indtryk.

”Et højt resultatniveau og det højeste antal starter ved store-DM i årtier er endnu et bevis på, at dansk atletik er i fremgang. Og jeg tror faktisk, at vi alle kan se, at der er potentiale til meget mere. Men barren blev sat højt af værterne Aarhus 1900, deltagerne og de mange frivillige, som bragte arrangementet til live. Så inden vi retter fokus mod næste års værter Aalborg AM, skal der på vegne af Dansk Atletik Forbund lyde en stort tak til Aarhus 1900 for et arrangement af meget høj kvalitet. Stævneledere, startere, dommere og alle andre frivillige leverede et teknisk virkeligt godt arrangement, der lover godt inden næste års EM for Masters, EMACS samme sted.”

Store DM i Aalborg er placeret i weekenden 2.-3. september (tre uger efter VM i London), mens EMACS i Aarhus afvikles i perioden 27. juli - 6. august.

© Copyright Dansk Atletik Forbund