Loading...

Fra pressemødet i Zagreb. Nr. 2 fra venstre verdensmesteren Zuzana Hejnová, som Stina Troest skal op imod på 400 meter hæk.

Udland

Dansk deltagelse i Zagreb og Rovereto

05. september 2016 · Jeppe Weinreich

En håndfuld danske topnavne er med, når to af atletikkens stævneserier rundes af tirsdag.

Troest semi BeijingMens Sara Slott Petersen fredag i Bruxelles er med i sæsonens sidste Diamond League, så rundes stævneserien lige under – IAAF World Challenge – allerede af i morgen tirsdag. Det sker i Zagreb ved det traditionsrige Boris Hanzekovic Memorial, hvor hele tre danske atleter kommer i aktion.

På kvindernes 3000 meter har Anna Emilie Møller (Blovstrød) sigtet rettet mod Loa Olafssons gamle U20-rekord. Egentlig slog Anna allerede rekorden med tiden 9:04,40 min. ved Baneturneringen d. 7. juli, men den blev ikke anerkendt, da hun undervejs fik pace af en mandlig løber. Det bliver selvsagt ikke tilfældet ved det kroatiske stævne, hvor otte af de anmeldte løbere har personlige rekorder et pænt stykke under de ni minutter. Med i feltet er bl.a. Margaret Kipkemboi (KEN), som på samme distance blev nr. 4 ved Diamond League i Lausanne.

Stina Troest (Amager AC) havde egentlig ikke planlagt flere stævner, men har takket ja til en plads på yderbanen i et meget stærkt heat på 400 meter hæk, hvor bl.a. guld- og bronzevinderne fra sidste års VM, Zuzana Hejnová (CZE) og Casssandra Tate (USA) er med. To navne, som er med i Bruxelles tre dage senere.

Stinas kæreste, Rasmus W. Jørgensen, finder man også på startlisten. Den danske mester i stangspring, som i år har været dansk atletiks flittigst turnerende navn, sprang senest ved det store ISTAF i Berlin lørdag, hvor han sluttede som nr. 7. med 5.22 meter.

Bube får stærk modstand
Samme aften i Italien afsluttes European Athletics’ Premium-serie. Det sker i den norditalienske by Rovereto, hvis stævne - Palio Citta della Quercia -  afvikles for 52. gang. Her finder man Andreas Bube (Bagsværd AC) på startlisten til 800 meter. Med den blot 9. bedste tid i heatet kommer han ikke til at savne modstand. Hurtigst på papiret er kenyaneren Nicholas Kipkoech, som p.t. er nr. 6 på verdensranglisten. Det er anden gang, at Bube er med i Rovereto. Første gang var i 2012, hvor han blev nr. 2 i 1:45,33 min.

Endelig stiller Thijs Nijhuis (Viborg AM) til start på 5000 meter i det, der bliver hans sidste stævne inden CPH Half/DM Halvmaraton d. 18. september. Også her føres feltet an af en række stærke afrikanske løbere.

De gængse tv-kanaler sender ikke fra stævnerne, men live-streaming vil formentlig være tilgængelig HER


Foto: Stina Troest i semifinalen ved VM 2015. Heatet blev vundet af Hejnová, som Stina også mødte i såvel det indledende heat som i semifinalen ved OL. (Iris Hensel/DECA Text&Bild)

© Copyright Dansk Atletik Forbund