Loading...

Kan Torben Wolf vinde titel nr. 19 på lørdag i Helsingør? (arkivfoto: Kim Gudmand)

Weekend – optakt

Europa Cup, DM Kastemangekamp..sæsonen er ikke forbi endnu

15. september 2016 · Jeppe Weinreich

Selvom sæsonen synger på sidste vers, er der stor aktivitet den forestående weekend. Søndagens DM/Copenhagen Half Marathon med godt 22.000 deltagere fylder selvsagt meget, men det er ikke det eneste DM.

DM Kastemangekamp – Helsingør d. 17.-18. september – INFO
I Helsingør gælder det mesterskabet i Kastemangekamp, som afvikles over to dage med ungdom/senior lørdag samt masters om søndagen. I fjor kunne Torben Wolf (Esbjerg AM) på hjemmebane udbygge en imponerende statistik ved at vinde sin 18. titel på 20 år, men den 38-årige esbjergenser får det svært på lørdag. 20-årige Kristoffer Thomsen (1900) er nemlig med i seniorklassen (&U23) for første gang, og han viste stor alsidighed i DT-finalen sidste weekend ved overraskende at vinde spydkast. Sidste års sølvvinder, Thor Sørensen (Aalborg AM), står også klar til at blande sig i medaljekampen.

Hos kvinderne er den danske rekordholder i disciplinen Maria Sløk Hansen (Hvidovre AM) favorit til at genvinde titlen. I alt er 37 kastere tilmeldt lørdagens konkurrencer, hvor den yngste klasse er 14-15 år.

Søndagens mesterskab for masters kan mønstre 31 deltagere med en klar overvægt af mænd (21 deltagere). Her finder man i 50+ klassen Jan Cordius (Sparta), der for 21 år siden satte den gældende danske rekord i disciplinen. Ældste deltager er 86-årige Heinrich Duholm (Sparta).

European Champions Club Cup Junior A– Castellón (ESP) 17. sep. - INFO
Lørdag skal Spartas to juniorhold forsvare de danske farver I Europa Cup’en. I fjor imponerede pigerne med en 2. plads i A-gruppen. Trods et stærkt hold igen i år er målet en placering i top-5, hedder det på Spartas hjemmeside. Nr. 7 og 8 rykker ned i B-gruppen. Matchen foregår i Castellón ved Valencia.

European Champions Club Cup JuniorB – Leiria (POR) 17. sep. – INFO
Spartas juniordrenge er at finde i B-gruppen, der afvikles i portugisiske Leiria. Her er der ni deltagende hold, og kun de to bedst placerede rykker op.

Vest Holdmesterskab 10-19 år – Herning d. 18. sep. – INFO
Traditionen tro er Herning GF vært for de Vestdanske Holdmesterskaber Ungdom. 245 atleter fordelt på 31 hold fra 11 jyske klubber stiller til start.

Øst Holdmesterskab 10-19 år – Greve d. 18. sep. – INFO
Samme dag gælder det den østdanske pendant, som afvikles på det nyligt renoverede stadion i Greve. 46 hold med i alt 344 unge atleter er tilmeldt.

© Copyright Dansk Atletik Forbund