Loading...

De danske juniorpiger, som vandt holdbronze ved EM Cross i fjor. Selvom to af dem er rykket en aldersklasse op siden, er der fortsat grundlag for et stærkt hold ved NM og EM. (DECA Text&Bild)

International kalender

Norge og Sardinien slutter mesterskabsåret af

19. september 2016 · Jeppe Weinreich

NM og EM Cross ligger som vanligt placeret i november og december. Udtagelsesløbet til førstnævnte bliver European Halloween Cross i Middelfart, som er 1. runde af vinterturneringen.

Knapt er banesæsonen forbi, før det går løs i det kuperede terræn. Den 29. oktober indledes den traditionsrige vinterturnering nemlig under nyt navn og koncept. ”Cross Nationals” er navnet, og 1. runde bliver i Middelfart, hvor det gælder European Halloween Cross.

Løbet har – som det første herhjemme - fået status af ”European Athletics Cross Country Permit”, og det ligger allerede nu fast, at NM Cross 2017 bliver afviklet på samme rute.

Årets NM Cross finder sted i Kristiansand i Norge d. 12. november, og netop løbet i Middelfart gælder som udtagelsesløb dertil. Den 11. december gælder det EM Cross, og ligesom i fjor, hvor det blev afviklet i Sydfrankrig, er der udsigt til mildere vejr end ellers på den årstid. Således er det Chia på Sardiniens sydspids, som danner ramme om mesterskabet.

Udtagelseskriterierne til NM såvel som EM Cross er netop offentliggjort – se dem HER.

© Copyright Dansk Atletik Forbund