Loading...

DAF´s Decentrale Talentudvikling

En ny sæson på ATK-Talentcentrene står for døren

19. september 2016 · Knud Andersen, DAF eliteassistent

Optagelsen af aktive til landets talentcentre er i fuld gang. De første samlinger starter i oktober.

Sidste år oprettedes der som et nyt initiativ i Dansk Atletik Forbunds Decentrale Talentudvikling tre talentcentre for landets bedste unge aktive på årets ranglister. Efter et succesrigt første år er der nu startet endnu et center i 2016, så der - foruden de tre første centre: TC-Aarhus, TC-Ballerup og TC-Nordsjælland/København - nu også er oprettet TC- Aalborg.

Aktiviteterne på centrene er tænkt både som et tilbud til de aktive og deres trænere og består i hovedtræk af ni samlingsdage fordelt over perioden oktober-juni. Der er tale om en blanding af en-dags- og to-dags samlinger afhængig af de enkelte centres planlægning.

Grundlaget for aktiviteterne er ATK (Aldersrelateret Træningskoncept) beskrevet af Team Danmark og siden udviklet og implementeret i de fleste specialforbund, herunder i DAF, hvor også den internationale betegnelse LTAD (Long Term Athlete Development) benyttes.

Grundtræning på tværs af hovedgrupper
Konkret vil træningsindholdet på samlingerne være en blanding af grundtræning på tværs af hovedgrupper og discipliner, træning i hovedgrupperne samt disciplinspecifik træning. Som noget nyt i år udbydes der også træning i hovedgruppen mangekamp i TC-Aarhus (for hele Vestdanmark) og i TC-Nordsjælland/København (for hele Østdanmark). Hoved-grupper i sprint/hæk, mellem/lang, spring og kast findes på alle centrene.

CTU

Kompetente trænere på centrene vil stå for træningen, der tager udgangspunkt i de ATK-atletikbøger, som DAF har udgivet om de forskellige øvelser m.m. Fokus vil ligge på rammeindholdet for de ”øvede” (svarende til 15-17 årige) beskrevet i de blå afsnit i bøgerne.

Foruden træning vil uddannelsesaktiviteter være en fast bestanddel på samlingerne. Her behandles emner som kost og ernæring, træningsplanlægning, teambuilding, skadesforebyggelse, restitution m.m. - emner som er vigtige for alle at have et kendskab til og viden om, uanset om man er aktiv eller træner. Ligeledes vil der til skadede atleter være tilbud om rådgivning og specialøvelser fra en tilknyttet behandler.

Kravene
Kravene for at deltage i den kommende træningssæson er, at den aktive er årgang 1997-2002 (begge medregnet) samt er placeret i Top 6 i sin årgang i en udendørs mesterskabsøvelse pr. 7. september. På DAF’s hjemmeside, kan man finde de udarbejde invitationslister for de enkelte klubber, samt se hvilke klubber der er tilknyttet de forskellige centre – i alt er 52 klubber repræsenteret på invitationslisten. Listen og meget mere information, bl.a. tilmeldingsskemaer, findes HER.

Brugerbetalingen for en aktiv vil være kr. 2.000,- for hele sæsonen 2016/17.

Der er allerede tidligere sendt invitationsmateriale ud til de relevante klubkontakter og sidste frist for tilmelding er 21. september.

© Copyright Dansk Atletik Forbund