Loading...

Torben Dan Pedersen og Peter Fredberg. (Scanpix)

Navne

Peter Fredberg hædret af European Athletics

10. oktober 2016 · Jeppe Weinreich

BT-journalisten modtog ved Eremitageløbet søndag en pris for sit mangeårige virke, der har promoveret atletik og motion.

Selvom Peter Fredberg i fjor holdt en kombineret afskeds- og jubilæumsreception efter 45 år som sportsjournalist på BT, er han ikke stoppet helt med at skrive. Han bidrager fortsat med artikler, ikke mindst om BT Halvmaraton og Eremitageløbet, som læsere af avisen vil vide.

Ved sidstnævnte løb, der blev afviklet i går søndag, var han naturligvis på sin post igen – som han har været det stort set alle de 48 gange, løbet er blevet afholdt. I år ventede der dog en overraskelse, idet han blev kaldt op på speakerpodiet, hvor næstformand i DAF, Torben Dan Pedersen, på forbundets og European Athletics vegne overrakte ham æresprisen ”European Athletics Member Federation Award”.

I begrundelsen hed det bl.a., at Fredberg modtager prisen ”for sit utrættelige arbejde med at skrive engageret og indsigtsfuldt om atletik siden 1972.” Det er DAF, der indstillede ham til prisen, som han egentlig skulle have haft for et stykke tid siden, men man ventede til den passende lejlighed, som Eremitageløbet er.

”Jeg må indrømme, at den havde jeg ikke lige set komme, men det var en dejlig overraskelse. Stor tak til DAF for den "vanvittige" idé at hylde en gammel skriverkarl. Jeg er meget beæret. Egentlig har jeg jo bare været så heldig, at mit arbejde også er min hobby,” lyder det fra Peter Fredberg.

© Copyright Dansk Atletik Forbund