Loading...

Ula Kolding modtager på Aarhus 1900's vegne prisen som "Årets Forening" af næstformand i DAF, Torben Dan Pedersen. Til højre formændene for de to andre nominerede klubber, Martin Roald-Arbøl (Hvidovre AM) og Birthe Steenberg (Helsingør IF).

DAF Awards

Aarhus 1900 snupper fire priser

30. oktober 2016 · Jeppe Weinreich

DAF AWARDS. Som ventet gik prisen som Årets Atlet til Sara Slott Petersen, da DAF Awards blev afviklet lørdag i forbindelse med Atletikkens Årsfest. Yderligere tre hædringer havde Aarhus 1900-adresse, mens en anden vigtig pris gik til færingen Heri Ziska.

Grundet et bryllup var Sara Slott Petersen forhindret i at deltage ved Atletikkens Årsfest lørdag på Brogaarden. Prisen som Årets Atlet gik ikke overraskende til den danske europamester og OL-sølvvinder, der i 2016 ikke bare stod for ”et historisk resultat”, men ifølge begrundelsen også havde vist en ”enestående indstilling og dedikation” til sin sport. Hendes træner Mikkel Larsen – som forinden havde snuppet prisen som ”Årets Træner” - modtog prisen på Saras vegne.

De to priser var ikke de eneste, som havde adresse til Aarhus 1900. Klubben vandt nemlig også en DAF Award for ”Årets Forening”, mens 25-årige Andreas K. Christensen fra samme klub blev kåret som ”Årets Ungdomsleder”. 1900 blev som forening bl.a. fremhævet for ”gennem en lang årrække at have trukket et stort læs for ungdomsatletikken i Vestdanmark.”

Prisen som Årets Leder gik til færingen Heri Ziska for dennes store arbejde for at fremme atletikken på Færøerne. Heller ikke Heri kunne være til stede, men i stedet kunne formanden for det færøske atletikforbund, Hallur Holm, modtage prisen på den – som det hed - ”ambitiøse, ydmyge og imødekommende” Heri Ziskas vegne.

Hallur
Michael Bruun Jepsen (tv) i kåringen af "Årets Leder" se sig slået af færingen Heri Ziska, hvis pris blev modtaget af formanden for det færøske forbund, Hallur Holm.

Anna Emilie Møller – der nogle timer forinden var løbet med 1. præmien på 1.000 euro ved Halloween Cross - var som den eneste nomineret i to kategorier. Hun vandt titlen som ”Årets Ungdomstalent”, men måtte - trods alt - bøje sig for Sara Slott Petersen i kategorien Årets Atlet.

86-årige Rosa Pedersen fra Odense Atletik vandt prisen som ”Årets Master” i tæt konkurrence med Inge Faldager, der grundet VM Masters i Perth ikke kunne være til stede.

Endelig kunne tvillingerne Simon og Christian Jørn Hansen fra Blovstrød Løverne tage prisen ”Årets Event” for at have givet Baneturneringen et stort og tiltrængt løft i 2016.

BT (1)
Tæt opløb om prisen for "Årets Event". Tv tvillingerne Christian og Simon Jørn Hansen samt repræsentanterne for hhv. DM-inde 2016 og NM Masters.

Næstformand i DAF, Torben Dan Pedersen, styrede som veloplagt konferencier afstemningen. Her talte aftenens stemmetal 50 %, mens den anden halvdel var de stemmer, som var blevet afgivet i en Facebook-afstemning.

Se mange flere fotos fra Atletikkens Årsfest HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund